Šport > Kolesarstvo
3633 ogledov

Veliki slovenski up po trku z motorjem hudo poškodovan

Jakob Omrzel Profimedia
Huda nesreča na mladinski dirki.

V prvih kilometrih prve etape na pomembni mladinski dirki Giro della Lunigiana je prišlo do hude nesreče. Zelo grdo jo je skupil zmagovalec dirke Pariz - Roubaix v konkurenci mladincev Jakob Omrzel. 

Bicisport je sprva poročal, da je bil nesrečni mladenič prepeljal v bolnišnico v La Spezii, a ga nameravajo premestiti v večjo bolnišnico v Genovi.

Nesrečo, v njej je bil udeležen tudi italijanski kolesar Jacopo Sasso, ki je utrpel številne ureznine, je povzročil eden od spremljevalnih motoristov. Omrzel je utrpel globoko ureznino na vratu, potrebna je bila tudi masaža srca.

Nace Korošec, selektor slovenske mladinske reprezentance, je za Sportal kasneje povedal, da je stanje 18-letnika stabilno, da je pri zavesti in lahko komunicira z okolico. Več informacij o zdravstvenem stanju mladega kolesarja bodo sporočili danes, v bolnišnici pa bo vsekakor ostal še več dni.

Motorist ima zlomljeno nogo in komolec.

Jakob Omrzel | Avtor: Profimedia Profimedia

Omrzel sodi med največje upe slovenskega kolesarstva. Poleg že omenjene zmage na mladinski trasi spomenika Pariz - Roubaix v aprilu, je član novomeške Adrie Mobil tudi državni prvak med mladinci, skozi celotno leto pa je beležil odlične rezultate na dirkah doma in v tujini.

Naslednje leto bo kolesaril za CTF Victorious, ki je razvojne ekipa moštva Bahrain Victorious.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice