Šport > Kolesarstvo
1104 ogledov

Takšno je stanje Van Aerta po grozljivem padcu

Wout van Aert Epa
Po padcu danes dobre novice za Van Aerta.

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert, ki je moral po hudem padcu med 16. etapo dirke po Španiji v torek predčasno odstopiti z Vuelte, je prejel dobre novice. Kot so danes sporočili iz njegove ekipe Visma-Lease a Bike, 29-letnik nima zloma, ampak gre za globoko rano v kolenu, ki jo bo saniral doma v Belgiji.

"Wout van Aert med padcem na Vuelti ni utrpel nobenega zloma. Vendar ima 29-letnik globoko rano v kolenu. Za to poškodbo bo potrebna intenzivna nega v Belgiji," je navedla nizozemska ekipa na družbenem omrežju X.

Belgijski prvak, zmagovalec treh etap na letošnji Vuelti in vodilni v seštevku za najboljšega hribolazca in v razvrstitvi po točkah, je padel (VIDEO) pri spustu s Collade Llomene v 131. kilometru.

Kljub okrvavljenemu desnemu komolcu in razbitemu kolenu je sprva poskušal nadaljevati, a zaman. "Počutim se, kot da bom omedlel," je rekel svojemu mehaniku, ki mu je takoj priskočil na pomoč.

Kolesar iz Antwerpna je bil na španskih cestah spet v odlični formi, potem ko je konec julija osvojil tudi bronasto medaljo v olimpijskem kronometru.

Van Aert je kljub dobrim novicam za zdaj vprašljiv za nastop na zadnjih dveh sklepnih dirkah sezone, evropskem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v belgijskem Limburgu od 11. do 15. septembra in svetovnem prvenstvu v Zürichu od 22. do 29. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice