Šport > Kolesarstvo
1848 ogledov

Nosilec rdeče majice o Pogačarju: bolj je prijetno, ko ga ni zraven

Ben O'Connor Profimedia
Avstralec Ben O'Connor uživa na dirki po Španiji.

Avstralec Ben O'Connor je z izjemnim begom v šesti etapi prišel do rdeče majice, ki jo zdaj nosi že 11 tekmovalnih dni. A prednost pred vseskozi drugouvrščenim Primožem Rogličem se je vseskozi topila, pred 17. etapo pa je znašala le še pet sekund. Slovenski as je glede na nadaljnjo traso in zaključni kronometer velik favorit v primerjavi z Avstralcem.

"Majico nosim že deset dni, to na primer na Giru ni bilo mogoče. V užitek mi je, da sem tu in še imam možnosti za skupno zmago," je v pogovoru za Eurosport dejal O'Connor. Ta je namreč menil, da bi bilo povsem drugače, če bi se na dirki pojavila Tadej Pogačar ali Jonas Vingegaard.

“Ta dva fanta sodita v razred višje. Zelo je težko, če sta prisotne, saj nikoli ne dobiš prave priložnosti," je izjavil avstralski kolesar in dodal: "Tu je vse bolj prijetno. Počutiš se povsem vpetega v dirko, to pa je najboljša stvar, ki jo lahko kolesar doživi."

O'Connor bo rdečo majico na svojem hrbtu najverjetneje nosil še vsaj danes in jutri, ko na sporedu v zaključku etap ni vzponov, zato se premiki na lestvici uvrstitev med najboljšimi ne pričakujejo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice