Šport > Kolesarstvo
1175 ogledov

Rogličev nasvet tekmecu glede starševstva navdušil svet

Primož Roglič in Victor Campenaerts Twitter/Lotto Dstny
Roglič je imel zanimiv nasvet za enega najbolj napadalnih kolesarjev na svetu.

Odlični belgijski kolesar Victor Campenaerts (Lotto Dstny) na letošnji Vuelti še naprej neuspešno lovi etapno zmago, s katero bi dokončal sloviti "trojček" etapnih zmag na vseh treh velikih tritedenskih dirkah. Tudi na sredini 17. etapi je poizkusil s silovitim napadom 15 kilometrov pred ciljem ter nato v samem zaključku, a je bil obakrat neuspešen.

A čeprav se mu je etapna zmaga za las izmuznila, saj je bil skupaj z Maurom Schmidom (Jayco AlUla) in Enzom Leijnsejem (dsm-firmenich) ujet globoko v zadnjem kilometru, odličnega belgijskega kronometrista in specialista za enodnevne klasike ter pobege na letošnji Vuelti nič ne more spraviti v salbo voljo. S partnerico sta namreč povila prvega otroka in Belgijec se zdi še močnejši in bolj motiviran, kot kdajkoli.

In ker je pred dvakratnim evropskim prvakom v vožnji na čas velika življenjska prelomnica, je za nasvet pred začetkom 17. etape vprašal svojega velikega prijatelja Primoža Rogliča, ki se lahko pohvali, da uspešno združuje družinsko življenje in življenje športnika, potem ko ima s partnerico Loro Roglič Klinc dva otroka, Leva in Aleksa.

Belgijec je nato pogovor s Primožem delil preko svojea Vloga, katerega neumorno snema med letošnjo Vuelto. "Rogla, si tik pred, da tem osvojiš še svojo, ne vem, peto ali četrto Vuelto. Toda imam pomembnejše vprašanje. Ravnokar sem postal oče. Ti pa imaš, če se ne motim, dva prekrasna otroka. Kako se spoprijemaš z dejstvom, da dalj časa ne vidiš svojih otrok?" je Campenaerts vprašal našega šampiona.

"Vsekakor gre za pravi izziv. Življenje se ti spremeni, a ti tudi da nekaj novega. Ko gledam tebe, ti je očitno dalo dosti dodatne moči. Si zelo močan, tako da le nadaljuj s tem. Še povečaj svojo družino, pa boš še močnejši," je s svojim nasvetom nasmejal svet trikratni zmagovalec španske pentlje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice