Šport > Kolesarstvo
1810 ogledov

Odlični hribolazec zapušča Rogliča in se seli v novo ekipo

Sergio Higuita Profimedia
Kolumbijec se bo pridružil vrsti kolesarjev, ki se je odločila za prestop k Astani.

Moštvo Astana Qazaqstan, ki bo v prihodnje tekmovalo s pomočjo precejšnjega priliva kitajskih vlagateljev, je sporočilo ime nove okrepitve. To je kolumbijski hribolazec Sergio Higuita. Kolesar, ki zapušča ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, se je tako pridružil Woutu Poelsu, Albertu Bettiolu, bivšemu zmagovalcu slovenske prentlje Diegu Ulissiju, Nicoli Conciju in še nekaterim kolesarjem, ki so v zadnjem času podpisali pogodbo s kazahstanskim moštvom.

Astana bo v letu 2025 z novimi kolesarji poizkušala osvojiti dovolj točk na UCI lestvici, da si bo zagotovila obstanek med ekipami svetovne serije za obdobje 2026 - 2028.

"Zelo sem vesel, da smo našli skupno točko in prišli do dogovora. Astana je ekipa z bogato zgodovino v svetovni seriji in številnimi zmagami med elito. Moštvo z novimi kolesarji in novimi sponzorji prehaja tudi v nov projekt za prihodnost. Menim, da je Astana pravo mesto za moj nadaljnji napredek v svetu kolesarstva," je ob sklenitvi sodelovanja izjavil dvakratni kolumbijski prvak.

Sergio Higuita | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je zadnja tri leta v dresu Bore prišel do etapnih zmage na dirkah po Baskiji, Romandiji in Poljski ter skupnega uspeha na dirki po Kataloniji. 

V preteklosti je dobil tudi eno etapo na Vuelti, na spomenikih se je dvakrat uvrstil v prvo peterico (na Liege - Bastogne - Liege in Lombardiji), skupno zmago je zabeležil na dirki po Kolumbiji, na stopničkah skupnega seštevka pa je stal tudi na dirki po Švici in preizkušnji Pariz - Nica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice