Šport > Kolesarstvo
5761 ogledov

Pri Bori razkrili pravi razlog, zakaj Roglič v torek ni napadal ...

Primož Roglič Profimedia
Pri nemški ekipi so prepričani, da njihovemu kapetanu ni več potrebno napadati, pač pa samo še braniti svoj položaj.

Kolesarji letošnje dirke po Španiji se počasi približujejo zaključnemu kronometru v Madridu, pred nami pa je še veliko vprašanj, ki bodo v prihodnjih štirih dneh dobila odgovor. Med drugim tudi še ni povsem jasen odgovor na glavno vprašanje, kdo bo oblekel rdečo majico na zmagovalnih stopničkah v španski prestolnici.

Čeprav tega pred začetkom ne bi upal napovedati nihče, štiri etape pred koncem še vedno vodi Avstralec Ben O'Connor, čigar prednost pa se je pred odločilnimi dnevi stopila na vsega pet sekund pred našim Primožem Rogličem, ki izmed vseh favoritov za skupno zmago velja za daleč najboljšega kronometrista in je tako v odlični poziciji, da še rekordnih četrtič osvoji Vuelto.

Glede sposobnosti svojega varovanca so samozavestni tudi pri ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe, tako da športni direktor ekipe Patxi Vila verjame, da Rogliču ni potrebno storiti več ničesar, kot zgolj odgovarjati na napade svojih največjih tekmecev.

Patxi Vila | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rekel bi, da smo skorajda že v vodstvu, zato ni več potrebno, da se na vzponih kogarkoli otresemo. To je najpomembneje. Če kdo napade, mu moramo poizkusiti slediti, to je najpomembneje," je v pogovoru za Cyclingnews izjavil Vila, ki je tudi razkril, da v torkovi brutalno zahtevni gorski etapi njihov varovanec ni imel nobenih težav, kot so nekateri mislili, ko ni nemudoma odgovoril na pospeševanja določenih kolesarjev. Vse je bilo del taktike, ko je Roglič pametno nadzoroval situacijo ter pri tem trošil čim manj moči.

"Na vzponu Lagos de Covadonga smo imeli idejo, da bi zgolj sledili. Da se držimo zraven in vidimo, če bo kdo imel slab dan. Cilj je bil, da do vrha vzpona sledimo Enricu Masu in ostalim največjim favoritom ter da vidimo, če lahko ustvarimo razliko proti O'Connorju, ne da bi počeli kaj preveč norega. Že tako je bila zelo težka etapa. In zdaj smo v situaciji, ko se želimo izogibati velikim naporom, obenem pa držati visoko hitrost. Mislim, da je čas, da se brzdamo in se samo do cilja držimo najboljših," je strategijo torkove in prihodnjih etap razložil Rogličev šef.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice