Šport > Kolesarstvo
1100 ogledov

Presenečenje, iz boja za zmago odpadel eden od Rogličevih velikih tekmecev

Mikel Landa Profimedia
Osemnajsta etapa je postregla s presenetljivim zaostankom enega izmed favoritov.

Današnja etapa na papirju ni ponujala velikih sprememb v vrhu skupnega seštevka, a je bilo razmerje moči na cesti nato drugačno. Presenetljivo je na enem izmed vzponov namreč odpadel pred etapo skupno peti Mikel Landa.

Ta je pred 18. etapo zaostajal 2:18 za nosilcem rdeče majice Benom O'Connorjem, pet sekund manj za Primožem Rogličem, od tretjega Enrica Masa ga je ločilo 53 sekund, od četrtega Richarda Carapaza pa 32. Prav slednji je 'začutil', da ima Španec težave, njegovo moštvo EF Education – EasyPost pa je navilo tempo in tako poskrbelo, da je Landa zaostal. Ostali favoriti niso imeli težav.

V ospredju je sicer večino etape vozila velika skupina ubežnikov, ki si je privozila tudi že več kot 10 minut naskoka, kaj kmalu se je vedelo, da bo nekdo med ubežnikov tudi prišel do etapne zmage. Zadnje tekmece je nato v zadnjih kilometrih presenetil Španec Urko Berrade, ušel zasledovalcem in obdržal dovolj prednosti do ciljne črte. Domači ekipi Kern Pharma je tako presenetljivo prinesel še tretjo etapno zmago na dirki.

Urko Berrade | Avtor: Profimedia Profimedia

Ostali ubežniki so se v sprintu pomerili za drugo mesto. Tega je osvojil Švicar Mauro Schmid (Jayco - AlUla), tretji je bil še en član Kern Pharme Pau Miquel Delgado. Zasledovalci so v cilj prišli s štirimi sekundami zaostanka.

Skupina s favoriti, v njej so bili O'Connor, Roglič, Mas in Carapaz, je zaostala šest minut in 40 sekund. Landa je s svojimi pomočniki v cilj prišel še z dodatnimi tremi minutami zaostanka (+10:00).

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice