Šport > Kolesarstvo
412 ogledov

V domači občini bodo zdaj tako obeležili Rogličeve uspehe

Primož Roglič Profimedia
Zagorska občina ureja park kolesarja Primoža Rogliča.

Občina Zagorje ob Savi se je v teh dneh lotila urejanja parka slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Park bo postavljen na makadamskem parkirišču, med uvozom v industrijski kompleks tovarne Xella in izvozom na lokalno cesto proti Šemniku. Na zagorski občini so za STA vrednost naložbe ocenili na 80.000 evrov.

V parku bodo predstavljeni dosežki slovenskega kolesarskega asa, ki je častni občan Občine Zagorje ob Savi. Občina se mu je doslej poklonila tudi z 10-kilometrsko kolesarsko stezo. Dela na njej so bila zaključena v aprilu.

Zagorjani so v preteklosti območje novega parka že urejali in dodajali obeležja ob Rogličevih pomembnih kolesarskih dosežkih. Območje bo po trditvah občine sedaj lično in strokovno urejeno, parku bodo dodani napisi dosežkov Primoža Rogliča, ki bodo pritrjeni na konstrukcijo obstoječih olimpijskih krogov na zahodni strani parka, klopi ter stojalo za kolesa in stojalo z orodjem za popravilo koles.

Parkovna ureditev bo namenjena pešcem, kolesarjem in obiskovalcem, ki bodo lahko dostopali tudi z vozili. Naložba bo po zagotovilih občine zaključena še ta mesec.

Na zagorski občini pričakujejo, da si bodo park ogledali tudi mnogi iz drugih krajev, ki stiskajo pesti za Primoža Rogliča in jih zanima kraj, kjer je odraščal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice