Šport > Kolesarstvo
1656 ogledov

Spor v ekipi, kolesarja, ki bi lahko zmagal, poslali na pomoč kapetanu

Mattia Cataneo Omrežje X
Ekipa T-Rex Quick-Step se tokrat ni izkazala.

Mikel Landa je v 18. etapi dirke po Španiji zašel v velike težave in zaostal za preostalimi favoriti za skupno zmago. Pri ekipi T-Rex Quick-Step so nato reševali situacijo, a pri tem storili tudi veliko neumnost. Na pomoč svojemu kapetanu so se odločili poslati tudi Mattia Cattanea, ki je bil sicer član ubežne skupine in je na papirju sodil med največje favorite za etapno zmago.

Do Italijana, ki očitno po radiu ni 'slišal' ukazov svojega moštva, je z vozilom pripeljal športni direktor in ga na koncu po 'razpravi' le 'prepričal', da je odnehal pritiskati na pedala in s tem izpustil priključek do ostalih ubežnikov.

Poteza bi bila povsem razumljiva, če bi se zgodila še sredi dirke, nikakor pa ne v zadnjih kilometrih, ko Cattaneo skupini z Lando, ki je takrat zaostajala več kot devet minut, pravzaprav niti ni mogel veliko pomagati. Pred njim je bil le še krajši nezahteven vzpon in spust do cilja.

"To je preprosto smešno," je med drugim potezo belgijskega moštva označil strokovni sodelavec Eurosporta Robbie McEwan, nekdanji odlični avstralski kolesar, ki je leta 2002 postal svetovni podprvak, v svoji karieri pa je zabeležil tudi po 12 etapnih zmag na Giru in Touru. Na slednjem je trikrat osvojil zeleno majico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice