Šport > Kolesarstvo
104 ogledov

Odlična uvrstitev Govekarja na dirki po Britaniji

Matevž Govekar Profimedia
Govekar v četrti etapi britanske pentlje peti.

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je v četrti etapi dirke po Britaniji zasedel peto mesto. Na trasi od Derbyja do Newark-on-Trenta (138,5 km) je pričakovano prišlo do sprinta glavnine, ki ga je dobil Francoz Paul Magnier (Soudal Quick-Step).

Magnier je za drugo zmago na britanski pentlji, dobil je tudi prvo etapo, ugnal domačina Ethana Vernona (Israel-Premier Tech) in Norvežana Erlenda Blikro (Uno-X Mobility).

Štiriindvajsetletni Govekar je ciljno črto prečkal kot peti in tako izboljšal prejšnji najboljši uvrstitvi na tej preizkušnji. V prvi etapi je bil osmi, v drugi pa deseti.

Stik z najboljšimi je izgubil v zahtevnejši drugi in tretji etapi ter izpadel iz boja za visoko mesto v skupnem seštevku, v katerem zaostaja 13:23 minute.

Matevž Govekar | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno še naprej vodi zmagovalec druge in tretje etape domačin Stephen Williams (Israel-Premier Tech), ki ima pred rojakoma Oscarjem Onleyjem (DSM-firmenich PostNL) in Markom Donovanom (Q36,5 Pro) 16 oziroma 40 sekund naskoka.

Na šestdnevni dirki po Britaniji, ki se bo končala v nedeljo, se je v tekmovalni pogon vrnil dvakratni olimpijski prvak iz Pariza Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Po izgubi časa v drugi in tretji etapi pa prav tako ne kroji razpleta pri vrhu skupnega seštevka.

V soboto in nedeljo bosta na sporedu še dve ravninski etapi, najprej v okolici Northamptona (149,6 km), nato pa še od Lowestofta do Felixstowa (158,4 km).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice