Šport > Košarka
16812 ogledov

Dallas opravil prvo menjavo poletja, navijači in analitiki navdušeni

Melvin Ajinca Profimedia
Dallas Mavericks so si zagotovili usluge komaj 20-letnega Francoza, drugega najboljšega strelca minulega U19 svetovnega prvenstva.

Potem ko so zaradi nedavnih menjav igralcev bili brez izbora v prvem krogu letošnjega nabora, v drugem krogu pa so izbirali šele kot 58., navijači Dallas Maverick niso pričakovali, da se bo njihova ekipa uspela okrepiti preko letošnjega NBA nabora. A glede na to, v kakšni poziciji so bili pred začetkom, se mnogi navijači in analitiki strinjajo, da so Mavs iz letošnjega nabora izvlekli več od vseh pričakovanj.

Iz kluba so namreč sporočili, da so opravili menjavo z New York Knicks, saj so v New York poslali pravice do 58. izbora na naboru, Nemca Ariela Hukportija, pravice do legendarnega zdaj že upokojenega Finca Petterija Koponena (30. izbor na naboru leta 2007) in finančno nadomestilo v zameno za 51. izbor na letošnjem naboru, Francoza Melvina Ajincaja.

Glede na to, da so imeli šele 58. izbor, ni skorajda nihče pričakoval, da jim bo v klub uspelo pripeljati igralca Ajincajeve vrednosti, tako da so analitiki in navijači navdušeni nad potezo generalnega menedžerja Nica Harrisona, ki je uspel v klub pripeljati izjemno nadarjenega komaj 20-letnega Francoza.

"Visok je 203 cm, je pravi atlet, zna metati, je pravi three&d (obrambni igralec z zanesljivim metom za tri točke; op. p.) igralec. Je še zelo mlad, komaj včeraj je dopolnil 20 let. Je zelo mlad in z ogromno prostora za napredek. Všeč nam je njegov način igre, obstaja možnost, da postane zelo dober," je najnovejši ulov Dallasa pokomentiral Harrison.

Ajinca je sicer v lanski sezoni v najmočnejši francoski ligi za Saint-Quentin povprečno dosegal 9,5 točk (48 % met iz igre) in 3,6 skokov na tekmo, sezono pred tem pa je bil imenovan za najboljšega mladega igralca francoske druge najmočnejše lige, ko je pri vsega 18 letih povprečno dosegal 8,5 točk (53 % met iz igre, 39 % za tri točke) in 2 skoka na tekmo.

Minulo sezono je bil kar dvakrat izbran za najboljšega mladega igralca meseca francoske lige, medtem ko je francosko U19 reprezentanco na lanskem svetovnem prvenstvu kot drugi najboljši strelec celotnega tekmovanja (19,3 točke na tekmo) popeljal do srebrne medalje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice