Šport > Košarka
30398 ogledov

Šok za Grke, Sloveniji vrata na olimpijske igre še bolj odprta

Kostas Sloukas Profimedia
MVP-ja zaključnega turnirja evrolige ne bo na kvalifikacijskem turnirju za OI.

Kostas Sloukas, kapetan evropskega košarkarskega prvaka Panathinaikosa in najboljši igralec zaključnega turnirja evrolige, ne bo igral na domačem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na olimpijske igre, na katerem bo nastopala tudi Slovenija. Branilec si je v zaključku domače sezone poškodoval koleno, poškodba pa je hujša, kot se je sprva zdelo.

Zdravniški pregledi so namreč pokazali, da poškodba ni nedolžna in zahteva počitek. Ta naj bil dolg vsaj en mesec, če pa se bodo Grki uvrstili v Pariz, pa bo tam najbrž lahko igral, so sporočili z grške zveze. To bo že drugo poletje zapovrstjo, da ne bo prisoten na reprezentančnih akcijah, pred tem pa od leta 2011 v ekipi ni manjkal nikoli.

Kostas Sloukas | Avtor: Profimedia Profimedia

Sloukas je končal sezono evrolige 2023-24 s povprečjem 12,7 točke, 3,2 skoka in 5,6 podaje na 34 tekmah. V svoji karieri je nastopil v kar osmih finalih evrolige in osvojil štiri naslove ter je ob Šarunasu Jasikevičiusu edini košarkar v zgodovini, ki je sedel na evropski prestol s kar tremi različnimi ekipami (pred Panathinaikosom še z Olympiacosom in Fenerbahčejem).

Čeprav se poškodb športnikov nikoli ne veselimo, pa je odsotnost Sloukasa odlična novica za košarkarsko reprezentanco Slovenije, ki se prav tako še bori za svojo olimpijsko vozovnico. Grčija bo namreč na kvalifikacijskem turnirju v Pireju igrala v skupini B (skupaj z Egiptom in Dominikansko republiko), ki se bo križala s skupino A, kjer je poleg Hrvaške in Nove Zelandije tudi Slovenija. Turnir v Pireju bo potekal od 2. do 7. julija, vozovnico za Pariz pa si bo priigrala le ena izmed omenjenih šestih reprezentanc.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice