Šport > Košarka
3501 ogledov

Dallas še naprej blesti! Znebil se je težavnega igralca in pripeljal okrepitev

Tim Hardaway Jr. in Luka Dončić Epa
Dallas Mavericks so poslali Tima Hardawaya Jr in tri prihodnje izbore v drugem krogu nabora v Detroit v zameno za Quentina Grimesa.

Dallas Mavericks se po najbolj uspešni sezoni po šampionskem letu 2011 še krepijo. Genralni menedžer Nico Harrison je sicer po koncu sezone izpostavil, da si želi predvsem obdržati jedro ekipe, ki je v letošnji sezoni prišla vse do velikega finala, a je v dneh po koncu sezone že naredil dve odmevni potezi, ki bosta nedvomno še okrepili moštvo.

Najprej se je, kljub temu da je imel Dallas šele 58. izbor, izjemno izkazal na letošnjem naboru, zdaj pa se je še rešil nezadovoljnega veterana s katastrofalno pogodbo in obupno statistiko Tima Hardawaya Jr, katerega je skupaj s še tremi prihodnjimi izbori v drugem krogu nabora (en za leto 2025 in dva za leto 2028) poslal k Detroit Pistons v zameno za Quentina Grimesa.

Hardaway je sicer v Dallasu preživel pet sezon in pol ter bil sprva zelo pomemben člen Dallasa. Še celo v letošnjem rednem selu sezone je tako povprečno dosegal 14,4 točke, 3,2 skoka in 1,8 asistenc na tekmo, a so bili njegovi meti vse bolj nesmiselni in škodljivi za ekipo, odstotek meta mu je drastično upadel, obenem pa je njegov oče Tim Hardaway s svojimi komentarji in udrihanjem po Luki Dončiću in vodstvu ekipe postal vse bolj nadležen.

Nekdaj nepogrešljivi član Dallasa je na račun vsega tega praktično izgubil svoje mesto v ekipi, kar se je najbolje videlo v letošnji končnici, ko na ogromnem številu tekem sploh ni stopil v igro, ko pa je dobil priložnost, je bil z izjemo ene že odločene tekme naravnost katastrofalen. Povprečno je tako dosegal vsega 4,4 točke, 1,8 skokov in 0,4 asistenc na tekmo, ob naravnost sramotnem odstotku meta iz igre. Na štirih izmed šestih tekem proti Clippers sploh ni dobil priložnosti, prav tako tudi ne na treh od petih v seriji s Timberwolves.

Luka Dončić in Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob vsem tem pa bi ga morali v novi sezoni Mavs plačati kar dobrih 16 milijonov dolarjev, tako da je bila prava umetnost, da se je uspel Harrison znebiti igralca s tako problematično pogodbo. A Harrison se ni le rešil največjega raka slačilnice, temveč sta mu obenem uspeli še dve izjemni potezi. Pripeljal je namreč Grimesa, ki bi se lahko lepo vključil v ekipo Dallasa, obenem pa je sprostil nekoliko "cap spaca" (proračuna namenjenega za plače igralcev) ter si tako verjetno ustvaril dovolj prostora, da bo lahko podaljšal pogodbo z Derrickom Jonesom Jr., ki se je v minuli sezoni izkazal za enega ključnih členov ekipe, a mu poleti poteče pogodba

In kdo je Quentin Grimes, najnovejša Dallasova okrepitev? Gre za 25. izbor z nabora leta 2021, ki je v svojih treh sezonah v ligi NBA dve in pol igral za New York Knicks, preden je minulo sezono zaključil pri Detroit Pistons, ki so si ga zagotovili z menjavo tik pred iztekom prestopnega roka. Njegov čas pri Pistons je sicer zasenčila poškodba kolena, tako da je vsega skupaj nastopil na le šestih tekmah, tekom katerih je dosegal 5,3 točk, 2 skoka in 2,3 asistenc na tekmo.

Quentin Grimes | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Dallasu seveda upajo, da bo ponovno prikazal dobre predstave iz dresa kratkohlačnikov, ko je bil klub svoji mladosti pomemben člen New Yorka, za katerega je recimo v svoji drugi sezoni povprečno dosegal 11,3 točk, 3,2 skokov in 2,1 asistenc na tekmo. Vsekakor bo imel kot dober strelec z razdalje po asistencah superzvezdnikov Dončića in Kyrieja Irvinga veliko priložnosti, da se izkaže.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:41 28.junij 2024.

    Kaj se ta avtor ne zaveda, da to redko koga zanima.

Sorodne novice