Šport > Košarka
2098 ogledov

Dallasu se uresničila velika želja, vrača se vodja slačilnice

Markieff Morris in Luka Dončić Epa
Markieff Morris ostaja član Dallas Mavericks.

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je najuspešnejša sezona po šampionskem letu 2011, saj se je ekipa iz Teksasa pod vodstvom svojega tandema zvezdnikov - Luke Dončića in Kyrieja Irvinga - prebila vse do velikega finala, kjer je morala priznati premoč šele trenutno najmočnejši ekipi lige, Boston Celtics.

A če sta imela na igrišču največ zaslug za odlično sezono Luka in Kyrie, so igralci na čelu z Dončićem in Irvingom ves čas ponavljali, da ima prav toliko zaslug tudi "človek iz ozadja", veteran ekipe, ki je bil pravi vodja v slačilnici, Markieff Morris.

Nekdanji NBA prvak z Los Angeles Lakers se je sicer ekipi pridružil na začetku leta 2023, ko je skupaj s Kyriejem prišel v menjavi iz Brooklyn Nets, in čeprav je v sezoni in pol v Teksasu za Dallas odigral vsega 34 tekem, si je vodstvo Mavericks zadalo za enega glavnih ciljev, da ga v času med obema sezonama pripelje nazaj v ekipo, potem ko mu je s koncem sezone potekla pogodba.

Zdaj pa je Morrisov agent Yoni Noy potrdil, da so uspeli doseči dogovor ter da bo med igralci in navijači izjemno priljubljeni "Keef" tudi v novi sezoni del Dallas Mavericks, kjer bo znova prevzel vodenje Dallasove slačilnice.

Morris bo tako še naprej služil Dallasu kot mentor številnim mladim igralcem, ki se nahajajo v kadru aktualnih prvakov zahodne konference. Na samem igrišču pa se od 35-letnega veterana, ki vstopa v svojo 14. sezono, ne pričakuje kakšnih spektakularnih predstav.

V minuli sezoni namreč igral na vsega 26 tekmah (eno je začel v prvi postavi), povprečno pa je na tekmo dobil po 8 minut igralnega časa. Svojo zadnjo sezono je tako zaključil s povprečjem 2,5 točk, 1,5 skokov in 0,6 asistenc na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:05 10.september 2024.

    Avtor je že sedaj obseden z Dončićem, kaj šele bo ..

Sorodne novice