Šport > Košarka
3304 ogledov

Legendarni NBA prvak udaril po Luki: "Morate mu vzeti to pivo iz rok!"

Dončić Profimedia
Nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers ni navdušen nad idejo, da bi Luka Dončić v prihodnosti oblekel dres njegove ekipe.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić se je tekom svojih prvih šest sezon v ligi NBA uveljavil kot eden najboljših igralcev na svetu. Minulo sezono je tako končal kot najboljši strelec sezone, z novo uvrstitvijo v prvo postavo tekme vseh zvezd ter izborom v idealno peterko lige. Svojo ekipo Dallas Mavericks je popeljal vse do velikega finala, kjer so ga zaustavili šele zvezdnikov polni Boston Celtics.

Luka je tako znova dokazal, za kakšnega košarkarja gre ter da je sposoben povprečno ekipo na svojih lastnih ramenih nositi vse do boja za šampionski prstan. Zagotovo je ni ekipe v ligi, ki si ne bi želela košarkarja Lukovega tipa v svojih vrstah.

A zaenkrat o čem takem lahko zgolj sanjajo, saj Luko za Dallas pogodba veže vse do konca sezone 2025/26, Dončić pa ima možnost to pogodbo podaljšati še za eno leto. In glede na to, kakšno je po odlični sezoni trenutno stanje v slačilnici Dallasa, se vse bolj zdi, da nima Luka nobenega namena zapustiti ekipe, v kateri se je uveljavil kot eden najboljših na svetu.

Dončić | Avtor: Epa Epa

Vseeno pa so se v zadnjem času pojavila ugibanja, da Los Angeles Lakers počasi gledajo proti prihodnosti, ko bo njihov prvi zvezdnik LeBron James postavil športne copate v kot, in da so si kot svoj naslednji obraz franšize zaželeli ravno našega zvezdnika ter da naj bi bili pripravljeni storiti karkoli, da Slovenca pripeljejo v mesto angelov.

Nad to idejo pa nikakor ni navdušen legendarni sedemkratni NBA prvak Robert Horry, ki je Dončića obtožil, da ne živi športno, kar naj bi ga v prihodnosti stalo dolgoletne kariere na najvišjem nivoju.

"Razmislite o tem ... Koliko bo Luka star, ko mu poteče pogodba? Kakšnih 31, 32 let (v resnici bo imel 27 ali 28 let; op. p.)? Že zdaj ni eden boljših branilcev in obramba je ena glavnih težav Lakers. Potrebujejo atletsko nadarjene igralce, ki lahko igrajo obrambo. In Luka lahko zadeva kot najboljši, toda vsi vemo, da mu morate vzeti pivo iz rok, ker ni nekdo, ki bi ostal fizično dobro pripravljen. Saj bo dober, ampak ni to, kar Lakers potrebujejo," je v svojem podcastu Big Shot Bob razmišljal Horry.

Horry z vzdevkom "Big Shot Bob" je sicer nekdanji NBA košarkar, ki je slovel po svojem odličnem metu ter zadetih ključnih metih na pomembnih tekmah. Sedemkratni NBA prvak velja za enega največjih zmagovalcev ter najboljših košarkarjev pod pritiskom vseh časov.

V ligi NBA je nastopal 16 sezon ter osvojil sedem šampionskih prstanov, kar je največ med vsemi košarkarji, ki niso igrali za Boston Celtics v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Je eden izmed zgolj štirih košarkarjev v zgodovini, ki mu je uspelo naslov osvojiti s tremi različnimi ekipami, potem ko je šampionski prstan dvakat osvojil s Houston Rockets, trikrat z Los Angeles Lakers in dvakrat s San Antonio Spurs.

V svoji karieri ni izgubil NBA finala (7-0), obenem pa drži rekord po številu zadetih zaporednih trojk brez zgrešenega meta na tekmi končnice ter po številu ukradenih žog na tekmi NBA finala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice