Šport > Košarka
16049 ogledov

Noro, kaj je o igranju z Luko izjavil novi superzvezdnik Dallasa

Klay Thompson in Luka Dončić Profimedia
Klay Thompson verjame, da bi lahko bil on manjkajoči člen, ki je minulo sezono manjkal Luki in Kyrieju, da bi šel Dallas vse do konca.

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je najuspešnejša sezona po šampionskem letu 2011, saj so Mavericki prišli vse do velikega finala, kjer pa se je vendarle zdelo, da moštvu še nekaj manjka, da bi se dejansko lahko zoperstavilo šampionskim ekipam, kot so bili letos Boston Celtics. Po poročanju ameriških športnih medijev pa naj bi bil po lastnih besedah ta manjkajoči del sestavljanke novi Dallasov superzvezdnik Klay Thompson, ki je poleti okrepil lanske prvake zahodne konference.

"Igrati z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom ... V tej zadnji odlični sezoni je bilo resnično atraktivno gledati, bil sem pravzaprav šokiran, kakšno kemijo sta ustvarila s svojimi soigralci. In v tej točki svoje kariere morda res več nisem hiter, kot sem bil nekoč, niti ne skočim tako visoko, kot sem včasih, toda še vedno lahko zadevam odprte mete ... Mislim, da sem lahko tisti manjkajoči košček te ekipe. Obramba ne bo mogla ustaviti Kyrieja in Luke, preprosto ne morejo ju dovolj podvajati," je pred novo sezono optimističen Thompson.

Klay Thompson in Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Nobenega dvoma sicer ni, da bi se petkratni udeleženec tekme vseh zvezd in eden najboljših strelcev v zgodovini košarke vsaj na papirju moral odlično vklopiti v postavo Dallasa, saj Luka in Kyrie svojim soigralcem resnično priigrata veliko število povsem odprtih metov ter ravno katastrofalen met za tri točke v seriji z Boston Celtics je bil eden glavnih krivcev, da Dallas proti Keltom ni imel pravih možnosti.

Zdi se, da bi Klay tako lahko resnično bil ta manjkajoči košček, če bo le našel strelsko formo, ki ga je krasila pred številnimi poškodbami. Thompson bi lahko s svojim odličnim metom za tri pokopal nasprotnika, obenem pa bo tudi Luka zagotovo imel več svobode v napadu, saj si ga ekipe ne bodo upale toliko podvajati, če to pomeni, da strelec Klayevih sposobnosti ostane odprt pri metu za tri točke.

Thompson je sicer lansko sezono zaključil s povprečjem 17,9 točk na tekmo ob 43,2-odstotnem metu iz igre ter 38,7-odstotnem metu za tri točke. Odstotek zadetih metov mu je tako v primerjavi s prejšnjami sezonami sicer nekoliko padel, a bi v novem sistemu igre z organizatorjema igre, kot sta Luka in Kyrie, lahko ponovno našel svojo šampionsko formo, s katero se je dokopal že do štirih prstanov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice