Šport > Košarka
30596 ogledov

"V Sloveniji sem se imel izjemno, Gogi me je vabil vrsto let"

Night of the Dragon Goran Dragić Saša Despot
Robin Lopez in Goran Dragić sta si že kot novinca delila garderobo.

Robin Lopez je v ligo NBA vstopil skupaj z Goranom Dragićem, oba sta bila izbrana na naboru leta 2008. Lopez kot 15. s strani Phoenixa, Gogi kot 45. s strani San Antonia, a so nato Sonca sklenila posel z Ostrogami in slovenskega košarkarja pripeljala v Arizono. Tam ga je kot novinec pričakal tudi eden od dvojčkov Lopez. Robinov brat Brook je bil na istem draftu 10. pick.

V svoji prvi sezoni sta se Goran in Robin precej družila, skupaj pa sta za Suns odigrala nekaj več kot dve sezoni in pol. Takrat se je Goran za leto in pol preselil k Houstonu, tik pred Dragićevo vrnitvijo k Phoenixu v sezoni 2012/13 pa je Lopez odšel v New Orleans. Slednji se je zdaj odzval na povabilo in sodeloval pri slovesu 'zlatega kapatana' od slovenskih navijačev.

"V Sloveniji sem se imel izjemno, Gogi me je vabil že kar nekaj let. In zdaj sem tu. A časa ni bilo dovolj, še se bom moral vrniti. Malce sem videl središče mesta, a želim obiskati tudi blejsko jezero in ostale reči. Vrnil se bom," je bil ob koncu svojega obiska navdušen košarkar, ki je v NBA karieri skupno odigral že 992 tekem, pri tem je v povprečju zbral 8,4 točke, 4,7 skoka in 1,1 blokade na tekmo.

Po številkah je imel tako njegov kolega, ki je bil na naboru izbran 30 mest nižje, precej uspešnejšo NBA zgodbo. "Goran je imel neverjetno kariero, takšno, ki bi si jo želelo 99 odstotkov NBA košarkarjev. Gre za nekaj izjemnega, posebnega."

Goran Dragić, Robin Lopez | Avtor: Fundacija Goran Dragić Fundacija Goran Dragić

Na spektaklu v Stožicah je neizmerno užival: "To bo eden mojih najlepših spominov na igranje košarke. Vse skupaj je težko pretvoriti v besede. Bilo je neverjetno, na obrazu sem imel ves čas nasmeh od ušesa do ušesa. Videti, kako je Goren športno pot sklenil ob igranju z družino, druženje s Stevom Nashem ... Tega ne bom nikoli pozabil."

Robin Lopez v ligi NBA, v njej je igral že za šest franšiz, v dveh različnih obdobjih je bil tudi član Milwaukeeja, kjer pomembno vlogo v zadnjih letih igra njegov brat Brook, sicer velja za velikega šaljivca. Mnoge navijače je navduševal s svojimi (zaigranimi) prepiri in pretepi z nasprotnikovimi maskotami.

"O tem vseskozi poslušam. Izgleda, da bom moral uprizoriti drugo rundo in tokrat opraviti posel do konca (smeh)," je na to temo odvrnil Lopez.

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:51 28.avgust 2024.

    Kdo se ne bi imel,če imaš vse zastonj

Sorodne novice