Šport > Košarka
688 ogledov

Goran Dragić: "Zadnje tri minute so me zlomile"

Goran Dragić Fundacija Goran Dragić
Z zvezdniško košarkarsko tekmo v Stožicah je na spektakularen način padel zastor nad kariero zlatega slovenskega kapetana Gorana Dragića.

Sinoči je s košarkarskim spektaklom v Stožicah, kjer se je ob tej posebni priložnosti trlo zvezdniških košarkarskih imen, veličasten pridih pa so posebnemu dogodku dodale tudi razprodane tribune, se je uradno končala kariera enega največjih slovenskih športnikov vseh časov Gorana Dragića.

Zlatega slovenskega kapetana, ki je pustil neizbrisen pečat tudi v ligi onkraj Atlantika, so v pokoj pospremili številni košarkarski velikani na čelu z nekdanjim reprezentančnim kolegom Lukom Dončićem.

Night of the Dragon Goran Dragić Noč Zmaja Šport Tako veličastno je bilo slovo Gorana Dragića (FOTO)

Zmajevemu povabilu se je odzvala cela falanga košarkarskih veljakov, bilo jih je skoraj preveč, da bi jih vse naštevali. Od legend ameriške in evropske košarke pa do nekdanjih soigralcev, večkratnih MVP-jev lige NBA, nosilcev šampionskih prstanov ter največjih strokovnjakov košarkarskega ceha, ki so Dragića usmerjali na njegovi poti bodisi neposredno pod obročema bodisi s klopi.

 | Avtor: X X

Zvezdniški obračun, v katerem je bila Dragićeva ekipa boljša od Dončićeve, je minil brez pravega tekmovalnega naboja, saj je bil tokratni poudarek na slavljenju velike športne kariere.

Dragić je tekmo sklenil s 23 točkami, 11 skoki in sedmimi podajami, v zadnjih minutah obračuna pa so se mu na parketu pridružili tudi člani njegove družine. Kariero je končal ob stoječih ovacijah občinstva ter vzklikih "MVP, MVP". 

Osemintridesetletnik je ob koncu srečanja dejal, da je bil to eden najlepših večerov v njegovem življenju. Čudoviti dogodek so zaznamovale številne lepe geste in nemalo čustvenih trenutkov. Za dodatno popestritev je poskrbel tudi nepričakovani vklop Luke Modrića ter dvoboj ena na ena med bratoma Dragić.

Poslovilna tekma Gorana Dragića Noč zmaja Šport Goran Dragić se v velikem slogu poslavlja od košarke

Night of the Dragon Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Bilo je zelo lepo, čeprav sem moral igrati dosti minut, noge me niso več nosile. Mislim, da je spektakel uspel fenomenalno. Zelo sem ponosen na ekipo, na vse prostovoljce, na vse ljudi, ki so bili del tega projekta. Zahvalil bi se rad igralcem, trenerjem, ki so prišli čez lužo, sem brez besed. Zadnje tri minute so me zlomile, ko sem videl družino priteči na igrišče, sem dobil tiste 'flashbacke' iz otroštva, ko sta nas oči in mami odpeljala na igrišče in smo igrali ena in ena. To so bili tisti lepi časi, zdaj pa je treba to prenesti na naše otroke, mislim, da si bosta tudi Marko in Mateo to zapomnila za vse življenje. Zdaj se mogoče še ne zavedata, da sta igrala z najboljšimi igralci na svetu, da sta bila Luka Dončić in Nikola Jokić na terenu, ampak verjamem, da bodo tudi to dojeli," je povedal osrednji akter večera.

Goran Dragić Maščevanje za ... Šport Ne boste verjeli, kdo je kupil Dragićev dres: Gogi mi je speljal zlato, zato ...

Zoran Dragić, ki je moral v dvoboju ena na ena priznati premoč starejšemu bratu, je ob tem dodal: "Na koncu je bilo že malo naporno. Zaslužil si je tako slovo. Hvala vsem navijačem in vsem, ki so prišli in so se odzvali. Tukaj lahko vidite, kako velika oseba je bil, predvsem pa, da je še zmeraj ostal isti kot je in želim mu vse najboljše v prihodnosti, v karkoli se bo vrgel."

Kako so zadnje dejanje v karieri zlatega slovenskega kapetana doživeli nekateri znani povabljenci, si preberite v priloženih izjavah.

Klemen Prepelič: "Verjetno sem užival bolj kot na tribunah. Zelo čustvena tekma, minimum kar si je Gogi zaslužil. Hvaležen sem, da me je povabil, da sem lahko bil del tega spektakla in bilo je zelo lepo. Gogi je bil tisti, ki je bil vedno znova prvi v dvorani, zadnji šel ven, vedno znova nas je vlekel naprej. On je naš zlati kapetan, bil je nesporni vodja tiste zlate generacije, kar je obrnilo marsikatero kariero na glavo in si nismo znali niti predstavljati."

Boban Marjanović: "Super. Bilo je polno emocij, videl sem čustva v njegovih rdečih očeh, malo solz sreče. Je borben in dober človek, dober košarkar. Bila je lepa izkušnja, lep 'šov', neka lepa prezentacija, da se on zahvali vsem nam in da se mi zahvalimo njemu, za kaj vse je naredil za košarko, Slovenijo in nas prijatelje."

Luka Dončić in Goran Dragić Goran: Šport "Na koncu sem morda govoril preveč, bil nervozen, kričal na vse"

Chris Bosh: "Vse za Gorana. Danes sploh nisem želel igrati. Nisem imel namena igrati, ker nisem igral tako dolgo. A želel sem si biti zraven, proslaviti njegovo kariero. Ne dobijo vsi takšne priložnosti, ne dobiš poslovilne tekme, včasih ne dobiš niti slovesa. Ko sem videl Raša Nesterovića, da je šel na parket, sem si rekel: okej, nekajkrat lahko grem gor in dol."

Robin Lopez: "Posebna noč, eden mojih najljubših košarkarskih spominov vseh časov. Videti Gogija z družino, na klopi ponovno s Stevom Nashom ... težko je najti besede. Ena najboljših košarkarskih noči, kar sem jih imel."

Raša Nesterović: "Super. Cel dogodek, že včeraj in danes, pa tisto, kar še bo. Mislim, da bi bil lahko večkrat kakšen tak velik športen dogodek in ne samo upokojitve. Ne zgodi se vsak dan, da imaš na enem mestu tako veliko igralcev, v bistvu legend in en del evropskih šampionov."

Sani Bečirović: "Čustveno, tako kot vsi prisotni v dvorani. Vsi vemo, kaj je Gogi dal za slovensko košarko, kaj nam je prinesel. Danes pa smo bili dokaz temu, kaj je Gogi pomenil v svetovnem merilu. Vse te zvezde, ki so se odzvale, je samo še en dokaz več, za kakšnega igralca je šlo, predvsem pa za kakšnega človeka gre. In zato še enkrat Gogi, vsaka ti čast, uživaj maksimalno v pokoju."

Bill Duffy Zahtevna služba Šport Bdi tudi nad slovenskimi asi: Ob tretji uri zjutraj sem v kopalnici na telefonu Steve Nash Dvakratni MVP Šport Nash: Z veseljem si vzamem nekaj zaslug za Goranovo kariero

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Orto 11:44 25.avgust 2024.

    Friderik, boš lahko ti na svoji poslovilni tekmi pokazal kako se stvari streže.Samo ne vem če ti bo uspelo napolniti Stožice.

  • Friderik1950 10:53 25.avgust 2024.

    Malo sem šel po kanalih, povsod sem se ustavil za nekaj minut, pa se mi je ta spektakel zdel kot neka malo večja zmešnjava. Taki dogodki so navadno režijsko dobro podprti in preko komandnega pulta časovno usklajeni, tu pa..- recimo ...prikaži večo tonska neuskljenost med komandnim pultom v dvorani in reportažnim avtom - nastop Magnifikja. Ne vem, če je bila sploh kaka predhodna scenska vaja, mislim, da ne. Tudi tonske uskladitve na mešalnem pultu po posameznih točkah ni bilo, tako, da improvizacija pač.