Šport > Košarka
2304 ogledov

Goran Dragić se v velikem slogu poslavlja od košarke

Poslovilna tekma Gorana Dragića Žurnal24
Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić danes v Stožicah na spektakularen in veličasten način zaključuje svojo športno pot.

38-letni velikan slovenske košarke Goran Dragić svojo veličastno kariero zaključuje s poslovilno tekmo, polno nekdanjih in zdajšnjih zvezdnikov košarke. Vstopnice za poslovilno tekmo slovenskega asa so bile razprodane v rekordno hitrem času, Dragić pa bo s tekmo zbiral finančna sredstva za mlade iz ogroženih okolij.

Zadnja tekma Dragića je ob tem v slovensko prestolnico ob izjemnih športnih posameznikih privabila tudi posameznike s področja gospodarstva, ki so svoje izkušnje delili na mednarodnem poslovnem dogodku Night of the Dragon Business Talk v petek v hotelu Austria Trend.

V petek zvečer se je nato dogajanje preselilo tudi na rdečo preprogo, kjer so se igralci razdelili v dve ekipi. Kapetana ekip današnjih tekem sta Goran Dragić na eni in Luka Dončić na drugi strani. Oba košarkarja sta si že v petek sestavila svoji ekipi, ki se merita na današnjem spektaklu.

Seznam udeležencev za današnjo ekshibicijsko tekmo je veličasten. Na njem so Steve Nash, Dončić, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Loul Deng, Boban Marjanović, Beno Udrih, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luis Scola, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Marko Gudurić, Saša Zagorac, Nebojša Joksimović, Leandro Barbosa, Zoran Dragić, Jaka Lakovič, Miroslav Berić, Jaka Blažič, Edo Murić, Erazem Lorbek, Domen Lorbek, Žiga Dimec, Nikola Vučević, Aleksej Nikolić, Marko Milić, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Aleksandar Ćapin, Vlatko Čančar, Uroš Slokar, Rašo Nesterović, Saša Pavlović, Sani Bečirović, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Klemen Prepelič in Miha Zupan.

Poleg bivših in zdajšnjih igralcev so v Stožice prišli tudi trenerji in košarkarski delavci, ki so bili povezani z Dragićem med kariero. Med njimi so Kevin McHale, Aleksandar Đorđević, Jure Zdovc, Memi Bečirović, Aleš Pipan, Aleksandar Đikić, Rado Trifunović, Spasoje Todorović in Igor Kokoškov.

Stožice z "Nočjo Zmaja" resnično gostijo pravi praznik košarke.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • slavauk22 21:44 24.avgust 2024.

    kdaj pride pa ceca da zapoje po njihovo pa to

Sorodne novice