Šport > Košarka
577 ogledov

Prekrasna gesta: tako so se pri KZS poklonili Goranu Dragiću

Goran Dragić Profimedia
Košarkarska zveza Slovenije je upokojila Dragićev dres s številko 3.

Zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić bo v soboto pred domačimi navijači tudi uradno sklenil izjemno bogato športno pot. V čast in poklon nekdanjemu kapetanu je Košarkarska zveza Slovenije upokojila reprezentančni dres z njegovo številko 3, so sporočili iz KZS.

Goran Dragić je na uradnih tekmah članske reprezentance nosil dres s petimi različnimi številkami. Prvenec na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006 je odigral s številko 13. Leto dni kasneje je na evropskem prvenstvu v Španiji z zlomljenim nosom ter zaščitno masko s slovensko zastavo nosil številko 7, na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Atenah 2008 pa mu je pripadla številka 9.

Za EP 2009 na Poljskem je prvič izbral številko 11, ki jo je pozneje nosil še na štirih velikih tekmovanjih, in sicer na SP v Turčiji 2010, EP v Litvi 2011, domačem eurobasketu v Celju in Ljubljani 2013 ter na SP v Španiji 2014.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko je Mednarodna košarkarska zveza Fiba spremenila pravilo glede številk na dresih in so igralci bolj ali manj lahko izbirali poljubne številke, pa si je Goran Dragić za EP 2017 izbral številko 3.

In s številko 3 je skupaj s soigralci z naslovom prvakov spisal zlato košarkarsko pravljico, ki še danes velja za enega največjih uspehov slovenskega športa.

V čast in poklon Goranu Dragiću je slovenska zveza ob koncu njegove kariere upokojila reprezentančni dres z njegovo legendarno številko 3. V dresu slovenske reprezentance tako med navijači priljubljene trojke ne bo nosil nihče več.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice