Šport > Košarka
4140 ogledov

Ne boste verjeli, kdo je kupil Dragićev dres: Gogi mi je speljal zlato, zato ...

Bogdan Bogdanović Fundacija Goran Dragić
Dragićevo slovo tudi v znamenju dobrodelnosti.

Dan pred poslovilno tekmo je kapetan slovenske zlate košarkarske reprezentance Goran Dragić na dobrodelni gala večerji v dvorani Stožice v Ljubljani s svojimi gosti zbiral tudi denar za mlade športnike, ki potrebujejo podporo na poti do uspeha. Na dobrodelni dražbi so zbrali 94.000 evrov, je poročala RTV Slovenija.

Goran Dragić, ki je navduševal v dresu s slovenskim grbom in v severnoameriški košarkarski ligi NBA, se je odločil, da bo z dvodnevnim dogodkom podčrtal izjemno kariero in ji dal še zadnjo piko na i. V petek je že bil deležen velike časti, ko je Košarkarska zveza Slovenije upokojila njegovo številko 3. Uradni del dogajanja, ki bo v soboto doživelo vrhunec s poslovilno tekmo Noč zmaja, pa se je začel s petkovo gala večerjo.

Luka Dončić in Goran Dragić Goran: Šport "Na koncu sem morda govoril preveč, bil nervozen, kričal na vse"

Pogostitev so začinili z izborom obeh ekip, ki se bosta pomerili v Stožicah. Ekipi bosta najbolj zvezdniški, kar jih je kadarkoli nastopilo v kakšni košarkarski dvorani v Sloveniji. Na revialni košarkarski tekmi, kakršne v Sloveniji še ni bilo, se bosta pomerili ekipa Gorana Dragića in ekipa Luke Dončića.

Dragić in Dončić sta v Stožicah izbrala začetni peterki, izbor je potekal izmenjujoče. V prvi postavi ekipe Team Gogi bodo (ob Dragiću) tekmo začeli še Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović, medtem ko so v začetni peterki ekipe Team Luka ob Dončiću še Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez.

Dražen Petrović New Jersey Nets Bivša država Šport Nash, Nowitzki in Gogi izbrali svojega najljubšega igralca

Ob bogatem zabavnem programu pa je v petek izstopala tudi dobrodelna dražba, katere celoten izkupiček dražbe je namenjen Zvezi Anita Ogulin in ZPM Moste-Polje in Fundaciji Gorana Dragića.

Dražitelji so za podpisano žogo vseh udeležencev Noči zmaja ceno višali do 32.000 evrov. Veliko zanimanja je požel tudi dres Gorana Dragića iz osnovne šole Koseze s številko 22, zanj so iztržili kar 40.000 evrov. Dražitelj je dres nato vrnil, tako da ga bodo lahko še kdaj ponudili na dražbi.

Podpisan dres s sobotne tekme pa bo šel v Srbijo k Bogdanu Bogdanoviću. Zanj je plačal 22.000 evrov. Kot je povedal, mu je Gogi leta 2017 na evropskem prvenstvu v Carigradu speljal zlato medaljo, zdaj pa mu bo vrnil in mu vzel njegov dres. Slovenija je takrat v zgodovinskem finalu leta 2017 s 93:85 premagala Srbijo za naslov evropskih prvakov.

Poslovilna tekma bo na sporedu v soboto ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na prvem programu Televizije Slovenija.

Bill Duffy Zahtevna služba Šport Bdi tudi nad slovenskimi asi: Ob tretji uri zjutraj sem v kopalnici na telefonu Steve Nash Dvakratni MVP Šport Nash: Z veseljem si vzamem nekaj zaslug za Goranovo kariero Goran Dragić Goran Dragić: Šport "Ne moreš igrati vse življenje, zadovoljen sem s kariero" Nowitzki Legenda Šport Nowitzki: V Sloveniji se počutim odlično Goran Dragić Noč Zmaja Šport Dragić, Nash in Nowitzki o karieri po karieri Goran Dragić V čast kapetanu Šport Prekrasna gesta: tako so se pri KZS poklonili Goranu Dragiću

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 18:48 24.avgust 2024.

    Imam občutek, da živimo v času nacistične Nemčije! Malikokovanje športnikov, pa to...

Sorodne novice