Šport > Košarka
1143 ogledov

Dragić, Nash in Nowitzki o karieri po karieri

Goran Dragić Fundacija Goran Dragić Goran Dragić.
Trije slavni bivši košarkarji so delili svoje dragocene izkušnje.

V Ljubljani se je odvil športno-poslovni-družabni dogodek z naslovom I Feel Slovenia Night of the Dragon Business Talk. 

Dogodek ob slovesu Gorana Dragića s košarkarskih igrišč je združil vrhunske športnike in gospodarstvenike, ki so delili svoje izkušnje in vpoglede v sinergijo med športom in gospodarstvom.

Predstavljene so bile tudi zgodbe izjemnih športnikov, ki so uspešno prešli v drugo kariero. Svojo izkušnjo je sprva delil Dragić.

"Občutek je kar nekoliko strašljiv. Celo življenje sem odbijal žogo, moj urnik je bil zastavljen okrog odhodov na trening in tekmo. Zdaj je tega konec. Ekipno vzdušje, trenutki v garderobi, navdušenje na tekmah – tega več ni. Zdaj moram najti nove stvari, okrog katerih se bo vrtelo moje življenje. A glede na težave s poškodbami in željo, da več časa preživim s svojimi otroci, odločitev glede upokojitve ni bila zahtevna," je dejal Ljubljančan.

"Trenutno košarko še pogrešam, a ne napornih treningov v Miamiju. S svojo kariero sem zadovoljen s svojo kariero in srečen," je pojasnil Dragić.

Nash o vodenju

Steve Nash | Avtor: Fundacija Goran Dragić Fundacija Goran Dragić

"V vlogi vodje sem se vedno počutil udobno in naravno. Povezovanje soigralcev, zastopanje skupine ljudi, postavljanje dobrega vzora – vse to so stvari, ki jih lahko po igralskih izkušnjah preneseš na trenersko kariero," je dejal Steve Nash, nekdanji košarkar, trener in direktor reprezentance, član košarkarske hiše slavnih.

"Dobre ekipe so tiste, v kateri so vodje člani garderobe. Igralci preživijo skupaj več časa kot s svojimi trenerji, naj bo to v garderobi, v hotelu ali med potovanji. Za uspeh je zato potrebno ustvariti dobro kulturo in prepričati ljudi, da verjamejo v skupne cilje in zaupajo, da želiš najboljše za njih," je dodal Kanadčan.

Nowitzki o zvestobi Dallasu

Dirk Nowitzki | Avtor: Fundacija Goran Dragić Fundacija Goran Dragić

"Ko sem prvič prišel v Dallas nisem vedel, kaj naj pričakujem. A kmalu za tem je Mark Cuban postal novi lastnik franšize, ljudje v mestu so me vzljubili in zvestoba je bila vsa ta leta vzajemna," je dolgoročno sodelovanje z Dallas Mavericks, katerih član je tudi Luka Dončić, opisal legendarni Dirk Nowitzki

"Povezal sem se z lokalno skupnostjo in imel srečo, da sem lahko tam preživel celotno kariero in še danes živim v Dallasu," je dejal Nemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice