Šport > Košarka
1259 ogledov

Nash, Nowitzki in Gogi izbrali svojega najljubšega igralca

Goran Dragić Fundacija Goran Dragić Goran Dragić.
Nekdanja skupna država je premogla veliko nadarjenih igralcev, vse skupaj pa se je preneslo tudi v sedanji čas.

Na poslovni konferenci prireditve 'I feel Slovenia Night of the Dragon', na njej se bo nocoj v Stožicah uradno od igralske kariere poslovil Goran Dragić, je bilo govorcem zastavljeno tudi vprašanje o njim najljubšem košarkarju s področka nekdanje Jugoslavije.

Kot košarkar, ki je odraščal na drugi strani Atlantika, si je največ časa za razmislek vzel dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA Steve Nash. "Goran je daleč moj najljubši košarkar iz nekdanje Jugoslavije. V tej regiji ima košarka izjemno zgodovino, pravzaprav ves šport. To je bila tudi podlaga za Dončićev in Jokićev uspeh, ki sodita v vrh najboljših vseh časov. Lepo je priti v ta del sveta, kjer imajo ljudje radi košarko," je izjavil legendarni kanadski košarkar. 

"Težko je reči. Tukaj je prisotno izjemno veliko talenta. Sam sem bil navdušen nad Predragom Danilovićem, Vladem Divcem, Sašo Đorđevićem, eden meni najljubših je bil Peja Stojaković, skupaj sva osvojila naslov v ligi NBA. Ampak tukaj je zrastlo veliko legendarnih košarkarjev, ki so ta šport naredili tako priljubljen v tej regiji," pa je menil Dirk Nowitzki. 

Danilović Kinder Bologna Papanikolaou Olympiakos Olympiacos Evroliga | Avtor: EPA EPA

Ta je pred odhodom v ligo NBA delil garderobo z Ivom Nakićem, ki je s Cibomo v osemdesetih dvakrat postal evropski prvak. Kasneje je pred igranjem za Würzburg v Sloveniji zastopal barve Interierja iz Krškega, po vrnitvi iz Nemčije pa je oblekel tudi dres Krke. Z njo je postal slovenski prvak.

Nekaj aplavza je nato za svoj izbor požel zastopnik Bill Duffy, ki je agent že 41 let, pod njegovim okriljem pa so se znašli tudi Nash, Dragić in Radoslav Nesterovič, zdaj pa tudi Luka Dončić.

"Dražen Petrović. Opazoval sem ga, ameriški trenerji pa mu takrat niso pokazali dovolj spoštovanja. Bil je izjemen, zame je sodil med največje zaradi delovnih navad, strelskih sposobnosti. Goran in Tony Parker sta zame dva najboljša majhna branilca. Luka pa bo postal eden najboljših vseh časov. Ima podobno tekmovalno mentaliteto kot sta jo imela Michael Jordan in Kobe Bryant."

Gogi se je odločil za dve imeni: "Moj idol je bil Predrag Danilović, veliko sem gledal tudi Tonija Kukoča, ki je bil levičar kot jaz. Ta dva bi izpostavil. Je pa veliko košarkarjev v tej regiji, ki so bili inspiracija zame in tudi mlajše košarkarje."

Toni Kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice