Šport > Košarka
1812 ogledov

"Vse skupaj je preseglo moja pričakovanja, to je bilo treba videti"

Beno Udrih, Josh Richardson Fundacija Goran Dragić
"Neverjetno je, koliko ljubezni je Gogi deležen tu. To je bilo preprosto potrebno videti," je bil ob odhodu iz dvorane navdušen Goranov nekdanji soigralec.

Na slovo Gorana Dragića, ki je v Stožicah uradno sklenil svojo kariero, je prišel tudi njegov nekdanji soigralec iz Miamija Josh Richardson. Ta je v ligo NBA vstopil prav v sezoni 2015/16, ko je slovenski as odigral svojo prvo celotno sezono za klub, ki mu je v ligi najbolj prirastel k srcu. Sezono prej sta se skupaj z Zoranom na Florido preselila iz Phoenixa.

Krajši pogovor po koncu spektakla z Richardsonom smo sicer začeli z informacijo, da je v angleški Premier League Arsenal v gosteh z 2:0 premagal Aston Villo. "Vem, vem. Na klopi sem po telefonu nekoliko spremljal tekmo. Super!" se je najprej nasmejal tridesetletni košarkar, ki je velik navijač londonskih topničarjev.

Od lani znova član Miamija je bil sicer navdušen tudi nad dogajanjem v Stožicah: "Bilo je izjemno. Moram priznati, da nisem vedel, kaj lahko pričakujem, ampak vsekakor je vse skupaj preseglo moja pričakovanja. Neverjetno je, koliko ljubezni je Gogi deležen tu. To je bilo potrebno preprosto videti. Da je tako, veliko pove o njem kot osebi. "

Richardson se je že kot novinec srečal z Goranom. "Seveda sem se veliko naučil od njega. Ko sem prišel v Miami, sem moral zaigrati na novem položaju. Bil sem 'dvojka', a sem v prvi sezoni moral igrati na položaju organizatorja igre. Mesto prvega 'playja" je seveda pripadalo Gogiju, naučil me je, kako se je potrebno gibati in igrati na tem položaju, zunaj parketa pa mi je veliko povedal o tem, kako pristopiti k tej igri in kako spoštovati košarko." 

Josh Richardson, Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki je v minuli sezoni v povprečju dosegal po 9,9 točke v ligi NBA, najboljšo sezono v tem pogledu pa je imel pred šestimi leti, ko je v dresu Miamija kot Dragićev soigralev vpisal po 16,6 točke, je eno sezono preigral tudi z Luko Dončićem pri Dallasu.

"Oba sta predvsem izjemna igralca, oba sta vodji na parketu. Gogi je bil v igri zelo intenziven, pravzaprav je tudi Luka, a Goran je bil za svojo višino fizično izjemen. To je prinašal na parket in seveda skušaš nekaj takega ponoviti tudi sam. Luka pa preprosto na igrišču vidi prav vse. Njegov pregled, akcije, ki jih izvaja na parketu, to je nekaj, kar ni pred njim počel še nihče. On je eden najboljših košarkarjev v napadu, kar sem jih videl v življenju."

Poleg omenjenega dvojca je Richardson garderobo sicer delil še z enim Slovencem. V njegovi 'rookie' sezoni je bil namreč član Miamija tudi Beno Udrih. Prav z njim je prišel v dvorano.

V ligi NBA je v zadnjem desetletju sicer prišlo precej evropskih košarkarjev, ki zdaj sodijo med najboljše igralce lige: "Res je. V ligi je veliko Evropejcev, ki igro  dvigujejo na višjo raven. Evropa je skozi leta prišla povsem zraven. Imate igralce kot so Nikola Jokić, Giannis (Antetokoumpo; op.p.) Luka, lahko bi še našteval. Trenuten vzpon košarke je sijajen in mislim, da se bo to le še nadaljevalo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice