Šport > Košarka
4338 ogledov

Legendarni strateg je želel pripeljati Dragića, a mu šefi niso pustili

Aleksandar Đorđević Profimedia
Priznani srbski košarkarski strateg je že zelo zgodaj prepoznal velik potencial v Goranu Dragiću.

Legendarni srbski košarkarski strateg Aleksandar Đorđević je razkril, da je želel kot trener milanske Olimpie v ekipo pripeljati tedaj komaj 17-letnega Gorana Dragića, vendar se njegovi nadrejeni s tem niso strinjali.

Đorđević, nekdanji vrhunski košarkar, kasneje pa uspešen trener, se je v soboto mudil v Ljubljani, kjer je prisostvoval zadnjemu dejanju v profesionalni karieri zlatega slovenskega kapetana. 

Night of the Dragon Goran Dragić Noč Zmaja Šport Tako veličastno je bilo slovo Gorana Dragića (FOTO)

Dragić se je poslovil v družbi nekaterih največjih košarkarskih imen s področja nekdanje skupne države in širše, ki so v ljubljanskih Stožicah uprizorili pravi spektakel in nekdanjemu kapetanu slovenske izbrane vrste pričarali nepozabno slovo.

Goran Dragić Ogenj je ugasnil Šport Goran Dragić: "Zadnje tri minute so me zlomile"

"Kaj sploh reči o Goranu Dragiču, kar še ne bilo povedanega? V svoji karieri je postavil izredno visoke standardne, sprva kot človek in nato še kot igralec. Zgled je lahko vsakemu otroku ali športniku. Je primer tega, kako iz kariere potegniti maksimum in kako priti do takšnih trenutkov, kot so mu jih pričarali njegovi soigralci, trenerji, Ljubljana in celoten narod. Obkrožen je s svojo družino in ljubeznijo ter spoštovanjem vseh nas, ki smo se prišli poklonit velikanu ne samo evropske, temveč svetovne košarke. Goran je fantastičen fant. Veliko spoštovanje z moje strani kot nekdanjega trenerja reprezentance, ki je v velikem finalu izgubila proti njegovi ekipi," je za srbski Mediansport povedal Đorđević, nekdanji selektor srbske izbrane vrste, ki je v finalu EuroBasketa 2017, na katerem je bil Dragić imenovan za najkoristnejšega igralca turnirja (MPV), izgubila proti Sloveniji.

"Najmanj, kar sem lahko naredil, je, da sem prišel sem in še zadnjič zaploskal velikemu igralcu. Upam, da bo nadaljeval kariero v košarki, saj šport nujno potrebuje takšne ljudi."

Beno Udrih, Josh Richardson Član Miamija: Šport "Vse skupaj je preseglo moja pričakovanja, to je bilo treba videti"

"Zelo je lepo, ko se takole zberejo soigralci iz različnih ekip in trenerji ter ti izkažejo takšno spoštovanje. Ko ti rojaki izkazujejo ljubezen s tribun, takrat veš, da si naredil nekaj velikega, ne samo v določenih momentih, temveč skozi celotno kariero. To so lepe stvari, ki ostanejo vklesane v kariero in življenje mladega človeka. Še vedno je mlad, a obenem zgled vsem nam. Zasluži si velik aplavz kot človek in kot košarkar," je dejal 56-letnik srbski strateg.

Night of the Dragon Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Še preden si je Dragić leta 2008 utrl pot v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, ga je Đorđević želel pripeljati v Milano, vendar takratni šefi Olimpie niso imeli zaupanja v njegovo presojo. "Na začetku moje trenerske kariere v Milanu sem ga hotel podpisati. Imel je 17 let, ko sem videl njegove posnetke. Želel sem ga v ekipi, toda takratni športni direktor in generalni menedžer ga nista poznala oziroma nista hotela. Kot trener zelo rad dajem priložnost mladim igralcem. Videl sem, da ima nekaj posebnega, kar je v svoji karieri tudi dokazal," je zaključil Đorđević.

Alvin Gentry "Lahko je ponosen" Šport Trener, ki je Gogiju dal šanso: Tu mi je všeč, jedel sem morda najboljšo pizzo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.