Šport > Košarka
27099 ogledov

Nor razlog, zakaj Luka ne bo smel zaigrati na spektaklu v spomin Draženu

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo le gost na tekmi v spomin Draženu Petroviću.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ne bo zaigral na memorialni tekmi v spomin na hrvaškega košarkarskega asa Dražena Petrovića, ki bo 9. septembra v zagrebški Areni, so zapisali organizatorji. Dončić bo v hrvaški prestolnici le gost na tekmi v spomin evropskemu košarkarskemu velikanu.

Dončić, ki se je v ligi NBA letos prebil do finala, je vedno poudarjal, da je bil Dražen Petrović njegov vzornik in kako ceni zapuščino, ki jo je ta pustil v košarki. Večkrat se je tudi srečal s člani družine pokojnega košarkarja, muzejsko-memorialnemu centru pa je v preteklosti podaril tudi svoja dresa iz madridskega Reala in Dallasa.

Tokrat pa bi po prvih podatkih moral zaigrati na tekmi v zagrebški Areni, kjer se bosta Draženu Petroviću (ki bi letos dopolnil 60 let) v čast pomerili reprezentanca Hrvaške in izbrana vrsta Evrope. A so kasneje organizatorji sporočili, da bo Luka imel le vlogo svečanega gosta, medtem ko na sami tekmi ne bo nastopil. In kaj je bil razlog spremembi statusa Luke Dončića? Podlaga, na kateri se bo igrala tekma.

Night of the Dragon Goran Dragić V naši soseščini Šport Potrjeno! Del velikega spektakla bo tudi Luka Dončić!

Prireditelji so namreč najavili, da bodo na tekmi v prvič na Hrvaškem predstavili tudi atraktiven steklen pod. Gre za pod, kjer črte igrišča označujejo barvne diode, ki izpisujejo tudi grafike. Med tekmo se lahko na površini spreminja tudi dizajn, vizualni efekti, barve, celo počasni posnetki, statistika ...

Stekleni parket pa zaenkrat še nima statusa igrišča, ki bi ga priznala tudi liga NBA. Zaradi tega košarkarji iz najmočnejše lige na svetu nimajo dovoljenja za igranje na steklenih podlagah, poročajo pri SportKlubu. Prav tako na tekmi ne bosta smela zaigrati dva domača NBA zvezdnika, Dario Šarić in Ivica Zubac, kot tudi številni NBA asi, ki bi sestavljali izbrano vrsto Evrope.

S podobno težavo so se sicer morali soočiti tudi organizatorji spektakla "Noč Zmaja", ki pa so se na koncu odločili, da se bo dogodek odvil na navadnem parketu, NBA zvezdniki pa so tako imeli pravico nastopa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:40 29.avgust 2024.

    Noro, spet Dončić v medijih.

Sorodne novice