Šport > Košarka
2105 ogledov

Cuban: "Zvezdnika bomo zdaj uporabili na drugačen način"

Luka Dončić in Klay Thompson Profimedia
Nekdanji večinski lastnik Dallasa, ostal je povezan s košarkarskim delom franšize, je spregovoril o drugačnem načinu igre zvezdniškega prišleka.

Klay Thompson je po doslej izjemno uspešni karieri pri Golden State Warriors, osvojil je štiri naslove NBA prvaka, petkrat pa je bil tudi udeleženec tekme All-Star, prestopil k moštvu Dallas Mavericks. Zasedba iz Teksasa je tako dobila še tretjega velikega zvezdnika ob Kyrieju Irvingu in Luki Dončiću. Thompson bo v napadu predstavljal nevarnost predvsem pri metih za tri točke, v preteklosti je bil namreč izjemen strelec od daleč.

Pri Bojevnikih, za franšizo iz San Francisca je odigral 13 sezon, a pri tem zaradi poškodb v celoti izpustil dve, je moral Thompson v napadu precej teči, da je prišel na prava mesta za met. Pri Dallasu nameravajo zdaj nekoliko spremeniti njegovo napadalno igro. 

"Upamo, da bo zdaj njegovo življenje v napadu nekoliko lažje. Precej manj bo tekal," je taktiko v oddaji The Roommates Show razložil nekdanji večinski lastnik Dallasa Mark Cuban.

Thompson, ki bo med sezono dopolnil 35 let, bo tako lahko čakal na žogo v kotih igrišča, s tem se bo manj trošil v napadu, Cuban je prepričan, da ga bosta Dončić in Irving, ponavadi se obrambe osredotočajo nanju, zlahka našla povsem samega na trojki. Če bo Klay ponovil predstave iz svojih najboljših let, bodo tekmeci v velikih težavah.

Klay Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Sin nekdanjega prvega picka na naboru leta 1978 Mychala Thompsona, je v svoji karieri v povprečju zbral po 19,6 točke na tekmo, njegov odstotek zadetih metov za tri točke pa je 41,3-odstoten. Ta odstotek je v zadnji sezoni sicer padel na 38,7 odstotka, Thompson pa je v rednem delu sezone dosegal po 17,9 točke na dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice