Šport > Košarka
1300 ogledov

Po 12 letih zapustil NBA in ob prihodu v nov klub doživel ...

Evan Fournier Profimedia
Dolgoletni francoski reprezentant tega verjetno ni pričakoval.

Evan Fournier je v ligi NBA igral zadnjih 12 let, v ponedeljek pa je Olympiacos sporočil, da je francoski reprezentant podpisal dvoletno pogodbo z grškim velikanom.

Francoz je v minuli sezoni igral za New York Knicks in Detroit Pistons, v NBA karieri pa je v povprečju zbral po 13.6 točke, 2.7 skoka in 2,5 podaje. Kot 20. so ga na naboru leta 2012 izbrali Denver Nuggets, kasneje pa je poleg že omenjenih dveh klubov zaigral še za Orlando Magic in Boston Celtics. Na Floridi je prebil sedem let in med sezono 2020/21 dosegal po 19.7 točke na tekmo.

Zdaj ga čaka nova epizoda v Evropi, sam začetek pa je Fournierja navdušil. Ob prihodu v Pirej ga je namreč pričakala množica navijačev Olympiacosa. Podobnih reči v ligi NBA ob prestopih vsekakor ni doživel, vidno je bil navdušen.

Rdeče-beli so poleg Fournierja iz lige NBA pripeljali tudi najkoristnejšega igralca Evrolige v sezoni 2022/23 Sašo Vezenkova. Ta je tako pred vrnitvijo v Olympiacos odigral le eno sezono dresu Sacramenta (5.4 točke, 2.3 skoka).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice