Šport > Moto športi
891 ogledov

Gajserju se je zalomilo v nepravem trenutku, naslov polzi iz rok

Gajser Profimedia
Tim Gajser je na predzadnji postojanki sezone izgubil vodstvo v skupni razvrstitvi prvenstva MXGP.

Slovenski as v motokrosu Tim Gajser je na predzadnji preizkušnji letošnjega svetovnega prvenstva, dirki za veliko nagrado Kitajske, po ponesrečenem nastopu izgubil vodstvo v skupnem seštevku, so sporočili iz slovenskega tabora.

Prva vožnja se mu je namreč povsem ponesrečila. Po številnih padcih je zasedel šele 17. mesto, njegov glavni konkurent Španec Jorge Prado pa je bil drugi in tako prevzel položaj vodilnega. Zmagal je Francoz Romain Febvre.

Tim Gajser VN Turčije Šport Pred zadnjima dirkama sezone Gajser z nekoliko manjšim naskokom

V drugi vožnji je bil slovenski šampion sicer drugi, a znova za Pradom, kar pomeni, da pred zadnjo dirko, ki bo čez dva tedna v Španiji, za branilcem naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP zaostaja sedem točk.

Dosežek kariere si je v Šanghaju privozil drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu Jan Pancar. V prvi vožnji je bil osmi, s čimer je izenačil svoj najboljši dosežek v posamični vožnji, v drugi pa je še napredoval in s petim mestom - tako v drugi vožnji kot skupno na dirki -, dosegel rezultat kariere. V skupnem seštevku ostaja na 14. mestu.

Dvajseta in hkrati zadnja letošnja preizkušnja svetovnega prvenstva v motokrosu bo v nedeljo, 29. septembra. To bo dirka za VN Castille La Manche, ki bo na progi v Cozarju.

Tim Gajser MXGP Šport Tim Gajser se še ni obdaril za rojstni dan

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.