Šport > Nogomet
44303 ogledov

Sodnik, ki je v obup spravil celo Hrvaško, poslan domov! To je razlog ...

Danny Makkelie Profimedia
Šef Uefinih sodnikov je razkril, zakaj je nizozemski sodnik že zaključil z letošnjim Eurom.

Nizozemski nogometni sodnik Danny Makkelie, ki je poskrbel za eno najbolj kontroverznih potez letošnjega evropskega prvenstva, ko je brez pravega razloga za kar osem minut podaljšal tekmo med Italijo in Hrvaško, na kateri je Italija v ravno 98. minuti prišla do izenačujočega zadetka, je prav tako kot Hrvati že končal z letošnjim Eurom.

Uefina sodniška komisija ga je namreč umaknila s seznama sodnikov za nadaljevanje evropskega prvenstva. A po pisanju Corriere dello Sport ni bil za Makkelieja usoden 8-minutni podaljšek tekme, temveč druga velika napaka z omenjene tekme, ko sprva ni dosodil enajstmetrovke po zelo očitni igri z roko v kazenskem prostoru Davideja Frattesija, temveč se je za najstrožjo kazen odločil šele po posredovanju VAR-a.

Davide Frattesi | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodja Uefinih sodnikov Roberto Rosetti je tako v pogovoru za italijanski časnik razkril, da je bila Makkeliejeva napaka ob nedosojeni enajstmetrovki tista, ki je pokopala nizozemskega sodnika. "Šlo je za perfektno posredovanje VAR-a, toda sami bi si bolj želeli, da bi sodniki takšne situacije dosodili sami zaradi pravilnega postavljanja na igrišču," je razkril Rosetti. Na letošnjem Euru je sicer bilo zabeleženih 20 posredovanj VAR-a, oziroma po ena na vsakih 1,8 tekem.

Nizozemski sodnik, "sovražnik številka ena na Hrvaškem", pa ni edini, ki je že zaključil z letošnjim Eurom. Poslavlja se Italijan Marco Guida, a ne zaradi kakšnih napak, pač pa ob razložitvi, da imajo Italijani svojega sodnika v izločilnih bojih že v Danieleju Orsatu (ki bo sodil tekmo med Slovenijo in Portugalsko ter je eden glavnih favoritov za tekmo velikega finala), prav tako pa so z Eurom že zaključili Španec Jesus Gil Manzano, Slovak Ivan Kruzliak ter naš znanec s tekme proti Srbiji, Romun Istvan Kovacs.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • vzev 09:42 30.junij 2024.

    Zakaj pišete neumnosti, da je bilo 8 minut brez utemeljenega razloga? Lahko si še enkrat pogledate tekmo. Samo za VAR, izvajanje enajstmetrovke in proslavljanje gola je šlo skoraj 5 minut. Prav tako so bile vse menjave v drugem polčasu. In ...prikaži večn pa še zavlačevanje Hrvatov. 8 minut je bilo čisto prav, pa se lahko Hrvati jočejo kolikor se želijo.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:04 30.junij 2024.

    PRETRESLJIVI PRIZORI IZ BEOGRADA Prijet še en osumljenec terorističnega napada v Beogradu Gre za Igorja Despotovića iz Beograda, rojenega leta 1999.Na jugu ništa novo

  • Burja 06:30 30.junij 2024.

    Sodnik je imel kriterij enak kot peščica žurnalovih forumašov. Ob vsaki hrvaški novici jim poskoči vratna žilica.

Sorodne novice