Šport > Nogomet
506 ogledov

Tako se je Riera odzval po neprijetnem porazu

Albert Riera Profimedia
Riera obljubil, da bo rešil težavo, saj imajo njegove ekipe karakter.

Nogometaši Celja so se na gostovanje v Dublin proti najuspešnejšemu irskemu klubu Shamrock Rovers odpravili s prednostjo enega gola, s pozitivnim rezultatom pa bi si slovenski prvaki že zagotovili 'evropsko jesen'. A Irci so povedli z 2:0, slovenski reprezentant Žan Karničnik je z golom poskrbel za podaljšek, kjer pa so gostje prejeli še en zadetek in tako zaključili z nastopi v Evropski ligi.

Celjane zdaj v Konferenčni ligi čaka dvoboj z armenskim Pyunikom.

Pri irski različici Daily Mirrorja so zapisali, da je bil trener Celja Albert Riera 'nastopaški' že pred samim dvobojem, po njem pa je še naprej vztrajal, da je napredovalo 'slabše' moštvo.

"Še vedno mislim, da smo boljši kot Shamrock, a tega na zelenici nismo pokazali. Enajstmetrovka je bila darilo, tudi drugi gol je bil skoraj darilo. Nismo si zaslužili zmage, storili smo veliko napak. Ne gre za to, da je tekmec dobil tekmo, ampak za to, da smo jo mi izgubili. Rezultata ali položaja zdaj ne moremo spremeniti," je izjavil nekdanji član Liverpoola.

Aljoša Matko | Avtor: Profimedia Profimedia

"Naši igralci so izgledali nervozno. Zakaj? To morate vprašati njih. Včasih zmagaš, včasih izgubiš, tokrat pa nismo izgledali kot ekipa in to je najhujše. To bom rešil, saj so moje ekipe vedno imele karakter, vendar tega nocoj nismo pokazali," je zaključil Riera.

Ta je na klop slovenskih prvakov, ki so evropsko sezono odprli z dvema zmagama proti Flori in remijem proti Slovanu iz Bratislave, v domačem prvenstvu pa so premagali Bravo, sedel konec julija, ko je zamenjal Hrvata Damirja Krznarja.

Sledil je povratni obračun s Slovaki in poraz z 0:5, poraz z Muro z 0:1 ter zmagi z 1:0 proti Shamrocku in 4:2 proti Radomljanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice