Šport > Olimpijske igre
1115 ogledov

Šok v svetu atletike! Aktualni olimpijski prvak pristal v bolnišnici

Gianmarco Tamberi Profimedia
Olimpijski prvak Tamberi je zaradi ledvičnih kamnov pristal v bolnišnici.

Italijanski skakalec v višino Gianmarco Tamberi ima pred odhodom na olimpijske igre v Pariz zdravstvene težave. Dvaintridesetletnik je pristal v bolnišnici, sumijo, da ima težave z ledvičnimi kamni. Tamberi je pred tremi leti v Tokiu osvojil zato odličje skupaj s Katarcem Mutazom Baršimijem. Z velikimi ambicijami je čakal tudi nastop v Parizu, a je v nedeljo na družbenih omrežjih objavil fotografije iz bolniške postelje.

"Neverjetno ... To ne more biti res," je zapisal in nadaljeval: "Občutil sem ostro bolečino. Rešilec, CT, ultrazvok, krvna slika. Verjetno ledvični kamen. In zdaj, tri dni pred dogodkom, za katerega sem vse žrtvoval, ležim v postelji nemočen s temperaturo 38,8 stopinje Celzija," je še dodal skakalec v višino, ki je zaradi poškodbe že moral izpustiti ene olimpijske igre - Rio de Janeiro 2016.

Tamberi je razkril, da je še vedno v domovini in je moral odpovedati ponedeljkov let v Pariz. "Moral bi začeti potovanje proti velikim sanjam, namesto tega so mi svetovali, naj preložim potovanje v upanju, da se bo ta nočna mora z malce počitka končala. Gotovo pa je zgolj eno. Ne vem, kako bom prišel tja, vendar bom tam in dal bom vse do zadnjega skoka, kakršno koli stanje že bo," je napisal. Kvalifikacije skoka v višino bodo v sredo, finale pa bo v nedeljo.

Olimpijski in svetovni prvak je imel smolo že na odprtju iger, ko je pri mahanju z zastavo na ladjici izgubil prstan v reki Seni. "Bilo je preveč vode in ko temu dodate še neukrotljivo navdušenje ... Res je, da sem čutil, kako mi je prstan zdrsnil s prsta, videl sem ga, kako leti. Za vedno bo v reki v mestu ljubezni. Morda je to dober znak, da se domov vrnem s še večjim zlatom," je takrat dejal Tamberi.

Tamberi sicer velja za enega velikih zvezdnikov atletike, saj se lahko pohvali z nazivom olimpijskega in dvakratnega svetovnega prvaka ter štirikratnega evropskega prvaka. Z največjih tekmovanj ima sicer devet medalj (poleg omenjenih sedmih zlatih še eno srebro z ervopskega in en bron s svetovenga prvenstva), prav tako pa je dvakratni zmagovalec diamantne lige.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice