Šport > Olimpijske igre
411 ogledov

Tina Maze: "Bilo je obdobje, ko sem se kar zjokala"

Tina Maze Anže Malovrh/STA
Legendarna Tina Maze tudi več let po profesionalni upokojitvi še vedno zelo čustveno doživlja uspehe slovenskih športnikov in športnic.

V nekem obdobju sem ob spremljanju drugih intenzivno podoživljala svoje olimpijske uspehe, je ob robu okrogle mize z naslovom Vrhunski športniki in druga kariera, ki je potekala v Slovenski hiši v Parizu, za slovenske medije povedala najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze.

Kot je povedala Maze, je ob spremljanju olimpijskih iger v zadnjih letih intenzivno podoživljala svoje olimpijske uspehe iz iger v Sočiju leta 2014. "Vedela sem, da bom to dosegla, ampak nisem pustila, da se me to dotakne," je pojasnila in dodala, da so jo čustva dohitela kasneje ob spremljanju uspehov drugih.

"Mogoče zdaj ne podoživljam več toliko, bilo pa je eno obdobje, ko sem se kar zjokala, ko je nekdo zmagal," je dejala nekdanja smučarka, ki je na olimpijskih igrah skupno osvojila štiri medalje, dve zlati v Sočiju in dve srebrni v Vancouvru leta 2010.

Tina Maze | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala 2013 je spregovorila tudi o tem, da so se tako smučanje kot drugi zimski športi znašli v težkem položaju. Izpostavila je, da smučanje postaja drag šport in da morajo imeti starši dandanes precej sredstev, da se lahko otroci ukvarjajo s tem športom. Obenem se spreminja tudi narava, snega je vedno manj, je dodala.

"Ampak tistega romantičnega občutka, ki ga doživljamo ob tem, ko sneži, pa ob tem, ko odsmučamo, nam fanatikom smučanja ne more vzeti nič," je dejala Maze. Razkrila je še, da se je v otroštvu ukvarjala tudi z odbojko in da je odbojka na mivki eden njenih najljubših športov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice