Šport
377 ogledov

Slovenska kapetanka v eno najmočnejših lig na svetu

Saša Planinšec Aleš Oblak
Saša Planinšec bo kariero nadaljevala na Poljskem.

Slovenska odbojkarska reprezentantka Saša Planinšec bo kariero nadaljevala na Poljskem, kjer bo igrala v dresu prvoligaške ekipe PGE Grot Budowlani Lodž, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Devetindvajsetletna kapetanka slovenske izbrane vrste se bo v poljskem prvenstvu dokazovala prvič.

Planinšec, ki je kariero začela v mariborski ekipi Nova KBM Branik, je v tujino prvič odšla pred sezono 2017/18, ko se je za sodelovanje dogovorila z nemškim prvoligašem Dresdnerjem SC, za katerega bosta v sezoni 2024/25 igrali Lorena Lorber Fijok in Eva Zatković.

Sezono 2019/20 je nato odprla pri kitajskem prvoligašu Zhejiang Jiaxing Xitang Ancient Town in jo končala pri turškem Aydinu Belediyesporju, od koder je po pavzi zaradi poškodbe rame odšla v Galatasaray. V nadaljevanju kariere se je spet priključila zasedbi Aydina, v zadnji sezoni pa je zopet igrala na Kitajskem, in sicer za ekipo Jiangxi Shangrao Aofei.

Saša Planinšec | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

"Zelo sem vesela, da bom igrala za klub s takšno tradicijo in ugledom. Zame bo to prva izkušnja na Poljskem, a sem doslej o sami ligi, klubu in navijačih slišala veliko dobrih stvari. Komaj že čakam, da se sezona začne in upam, da nam bo uspelo doseči visoko zastavljene cilje," je za krovno slovensko zvezo dejala slovenska kapetanka.

Budowlani Lodž čakajo nastopi v poljskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, zasedba pa bo nastopila tudi v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Po besedah predsednika Marcina Chudzika so se prihoda Planinščeve v klubu precej razveselili: "Vesel sem, da se je ekipi pridružila tako izkušena srednja blokerka kot je Saša, ki je doslej igrala v več močnih ligah. Pred ekipo je zelo veliko tekem, ne le v domačih tekmovanjih, ampak tudi v elitni ligi prvakov. Prepričan sem, da bo slovenska odbojkarica še okrepila našo zasedbo."

Ob Planinščevi bodo na Poljskem v sezoni 2024/25 nastopali še trije slovenski reprezentanti, Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Žiga Štern, medtem ko bo barve mestnega tekmeca LKS Lodža branila nekdanja slovenska reprezentantka Lana Ščuka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice