Šport
85 ogledov

Slovenske prvakinje nadigrale danske tekmice

Krim Mercator Profimedia
Krimovke za razred boljše od rokometašic iz Hamletove dežele.

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu skupinskega dela lige prvakinj v Ljubljani premagale danski Nyköbing s 35:25 (18:10).

Slovenske prvakinje so pred tednom dni z zvrhano mero sreče zmagale v Koprivnici, na prvi domači tekmi v sezoni 2024/25 pa so zaigrale veliko bolj udarno in zanesljivo premagale danske podprvakinje. Čez teden dni se bodo v Romuniji pomerile z Glorio Bistrito.

Uvodne minute so minile v obojestransko raztrgani igri, po seriji tehničnih napak in zgrešenih strelov pa je gostujoči trener Jakob Larsen pri zaostanku z 1:2 v osmi minuti zahteval minuto odmora. Kratek premor je bolj ustrezal krimovkam, ki so po golih Alje Varagić in Tamare Mavsar v deveti minuti povedle s 4:1.

Ljubljančanke so tudi v nadaljevanju imele popoln nadzor nad zmedenimi tekmicami iz Hamletove dežele, ki so do odhoda na veliki odmor naredile kar 13 tehničnih napak. Po dveh zaporednih golih Tjaše Stanko so gostiteljice v 18. minuti povedle z 11:6, štiri minute kasneje pa so po bliskovitem nasprotnem napadu domače igralke zadele že za vodstvo s sedmimi goli razlike (14:7).

V prvi polovici tekme so največ vodile za devet golov, v 29. minuti je Ana Abina poskrbela za vodstvo z 18:9.

Slovenske prvakinje so v prvem polčasu prikazale zelo raznovrstno in kolektivno predstavo, med strelke se je vpisalo kar devet igralk, na golu pa je bila razpoložena Amra Pandžić.

V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Domača ekipa je zaradi visokega vodstva zaigrala bolj racionalno in vseskozi imela rezultatski nadzor nad Nyköbingom.

V 40. minuti je po golu črnogorske krožne napadalke Tatjane Brnović prvič na tekmi povedla za deset golov (25:15), le dve minuti kasneje pa se je naskok po golih Francozinje Grace Zaadi in Črnogorke Jovanke Radičević povišal na +12 (27:15), kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi.

V ljubljanski ekipi se je kar 12 igralk vpisalo med strelke, najbolj učinkoviti sta bili Ana Gros in Grace Zaadi, ki sta dosegli po pet golov. Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Tatjana Brnović in Tamara Horaček so k visoki zmagi prispevale po štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice