Šport > Zimski športi
120 ogledov

Odpoved ženske tekme, Slovenci na tekmo le s tremi tekmovalci

Planica 2024, Domen Prevc Saša Despot
Skakalci na poletno VN v Wislo s tremi tekmovalci.

V Wisli na Poljskem se bo konec tedna nadaljevala poletna velika nagrada, a zgolj za skakalce, tekmi skakalk sta bili odpovedani zaradi premajhnega števila prijavljenih tekmovalk. Slovensko ekipo bodo sestavljali le trije skakalci. Miran Zupančič, pomočnik glavnega trenerja Roberta Hrgote, bo na Poljsko peljal Domna Prevca, ki bo tekmoval prvič v poletni sezoni, Žigo Jelarja in Maksima Bartolja.

Tekma v Wisli bi morala biti že avgusta, a so jo zaradi tehničnih težav prestavili. Odpadla pa bo ženska tekma, saj se je večina reprezentanc odločila, da bo odpotovala na tekme celinskega pokala v norveški Trondheim, ki bo pozimi gostil svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah.

Tam bo tudi najboljša slovenska ekipa pod vodstvom Jurija Tepeša, na Norveško so odpotovale Nika Prevc, Ema Klinec, Nika Vodan, Katra Komar, Taja Bodlaj, Ajda Košnjek in Tina Erzar. Na tekmi bo lahko nastopilo šest slovenskih skakalk, najbrž bo tekmi izpustila Vodan, ki se vrača po poškodbi.

V moški konkurenci je prijavljenih 58 skakalcev, a konkurenca ne bo tako močna kot pri skakalkah. Vodja slovenske odprave bo trener B reprezentance, Goran Janus, ki bo v Trondheimu bdel nad Lovrom Kosom, Žakom Mogelom, Rokom Masletom, Matijo Vidicem in Jernejem Presečnikom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice