Šport > Zimski športi
4784 ogledov

Vrnil se je po enem letu, vsega je bilo konec po dveh skokih

Lisso Profimedia
Nemški smučarski skakalec je ob vrnitvi na skakalnice doživel nov velik udarec.

Nemški smučarski skakalec Justin Lisso je izgubil še eno tekmovalno zimo, v kateri se je nadejal novih izkušenj in nadaljnjega približevanja svetovnemu vrhu.

Potem ko je zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi izpustil celotno lansko sezono, bo iz istega razloga manjkal tudi v prihodnji.

Kljub smoli je 24-letnik odločen premagati zdravstvene težave in se vrniti v najvišji rang tekmovanja, kjer je v predlanski sezoni štirikrat osvojil točke svetovnega pokala in s 13. mestom v Oslu dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri.

"Pravzaprav sem želel objaviti posnetek svoje vrnitve, a je bilo vsega konec že po drugem skoku. Zdaj sem na žalost spet na berglah. Že drugič sem strgal križno vez v kolenu, toda predaja ne pride v poštev. Se vidimo na skakalnici čez 12 mesecev,"  je optimističen nemški predstavnik.

Lisso si je koleno prvič poškodoval že junija 2023, poškodba pa mu je takrat preprečila nastop na evropskih poletnih igrah, za katere ga je v nemško reprezentanco imenoval trener Stefan Horngacher.

Mladi skakalec je pred tem končal svojo najboljšo sezono v svetovnem pokalu, kar mu je prineslo mesto v nemški A reprezentanci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin (@justin_lisso)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice