Svet
7092 ogledov

Slovenca v Avstriji zasul plaz, našli so ga dva metra pod snegom

Salzburg gorski reševalci Facebook Gorski reševalci na območju Solnograškega.
Iz Avstrije poročajo o tragični smrti slovenskega športnega navdušenca, ki ga je zasul plaz. Iskalo ga je 42 ljudi.

V nedeljo zjutraj so v zimskem središču Obertauern na Solnograškem aktivirali 42 gorskih reševalcev. Razlog za to je bilo izginotje 54-letnega slovenskega smučarja.

Popoldne se je iskalna akcija sklenila s tragičnim koncem. Slovenca so našli mrtvega, razlog za nesrečo pa je bil snežni plaz, poroča portal Krone.

Slovenec se je na svojo turo na Tauern odpravil v soboto popoldne. Ko se ni vrnil k prijateljem, so ti poklicali policijo. Zjutraj je stekla akcija, v kateri so naprej našli pokojnikov avtomobil, parkiran na postaji Grünwaldkopf.

"Prijatelji so zanj dejali, da ima izkušnje in da pozna teren ter da se je odpravil na turno smuko. Toda niso vedeli, kam točno je bil namenjen," je za Krone dejal vodja gorskih reševalcev v Obertauernu Christian Binggl.

Celotno območje pod debelo snežno odejo

V iskalni akciji so poleg ekipe iz Obertauerna sodelovali še reševalci iz Mauterndorfa in Radstadta ter pripadniki gorske policije s psom.

Preiskali so pobočja Gamsspitzla, Zehnerkarja, Gamsleitena, Seekarspitza in Seekarecka. Iskanje so otežili zahtevni vremenski pogoji, saj je na tem območju v zadnjih urah zapadlo ogromno snega, kot kaže spodnja objava.

Nesrečnega Slovenca so popoldne našli na pobočju Seekarecka, na nadmorski višini 1.987 metrov. Našli so ga s pomočjo signala iz naprave, ki omogoča lociranje v plazovih zasutih smučarjev.

Portal Krone poroča še, da je bilo truplo zakopano pod skoraj dvema metroma snega. Zdravnik je na kraju nesreče lahko le ugotovil smrt 54-letnika.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 17:06 15.september 2024.

    Še en butasti adrenalinčkar, ki misli, da je nesmrten, ker je tak "daso"!!

Sorodne novice