Svet
2020 ogledov

Moskva na udaru: "Eden najhujših napadov doslej!"

sestreljen dron Telegram Sestreljen dron v okolici Moskve.
Ukrajinske sile so znova napadle rusko prestolnico, pa tudi druga ruska središča.

Ruske sile so zgodaj davi sestrelile najmanj deset ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, ki so bili na poti proti Moskvi. Več dronov so sestrelili še v regijah Tula in Brjansk, nad Rostovom pa so sestrelili raketo. Poročil o škodi ali žrtvah ni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Župan Moskve Sergej Sobjanin je sporočil, da je bilo na poti proti prestolnici deset dronov, ki so jih sestrelili. Nekateri so strmoglavili le nekaj deset kilometrov od Moskve. "To je eden največjih poskusov napada na Moskvo z brezpilotnimi letalniki doslej," je zapisal na Telegramu.

"Obrambne kapacitete Moskve za boj proti brezpilotnim letalnikom so omogočile učinkovito obrambo," je dodal Sobjanin. Ukrajinske oblasti se na navedbe zaenkrat niso odzvale.

Moskva Kremelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Rusko obrambno ministrstvo je potrdilo sestrelitev 45 dronov, med njimi 11 v moskovski regiji. Prvega od dronov, ki so leteli proti Moskvi, so sestrelili davi v bližini prestolnice nekaj minut po 3. uri. Po prvih ocenah ostanki sestreljenih dronov niso povzročili materialne škode ali ranili ljudi, poroča španska tiskovna agencija Efe.

23 dronov so sestrelili v obmejni regiji Brjansk. Medtem je bila raketa sestreljena v regiji Rostov na jugu Rusije. Po prvih ugotovitvah v nobenem od primerov ni bilo žrtev in uničenja.

Pokalo na obeh straneh meje

Od ruske invazije februarja 2022 Ukrajino dnevno napadajo ruske letalske sile. Ponoči so med drugim o eksplozijah poročali tudi iz zahodne ukrajinske regije Hmelnicki.

Ukrajina je medtem v zadnjih mesecih predvsem okrepila napade na energetsko infrastrukturo Rusije, v zadnjih tednih pa napreduje s kopensko ofenzivo v ruski regiji Kursk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar MS
    MS 12:40 21.avgust 2024.

    Ruski predsednik Vladimir Putin je pobegnil v svoj skrivni luksuzni kompleks blizu Valdajskega jezera! V ta namen naj bi celo vnaprej posnel več videoposnetkov srečanj z uradniki, ki jih nameravajo ruski državni mediji objavljati ves teden, da prikrijejo njegovo odsotnost.

  • Avatar MS
    MS 12:39 21.avgust 2024.

    Ruski predsednik Vladimir Putin raje kot z letalom po Rusiji potuje z oklepnim vlakom, in sicer zaradi paničnega strahu pred ukrajinsko sestrelitvijo! Putin pa svoj oklepni vlak aktivno uporablja od avgusta 2021, najpogosteje, da pride do svoje rezidence, skrite v ...prikaži večv gozdu ob Valdajskem jezeru.

  • Jernej65 11:54 21.avgust 2024.

    Če bi Putin pred napadom na Ukrajino pogledal v kristalno kroglo in videl, kaj se bo dogajalo danes, se niti pod razno ne bi odločil za to agresijo. Če bi mu kdo takrat rekel, da bo čez dobri dve leti ...prikaži več del Rusije zasedene s strani Ukrajine in da bodo ukrajinski droni letali nad Moskvo, bi rekel da je nor. Putinu gre vse narobe, začel je nekaj, kar ne more končati. Njegovo rdečo črto so Ukrajinci že velikokrat prestopili. Ve, da ne more uporabiti jederskega orožja, ker je to zanj in Rusijo smrt.

Sorodne novice