Magazin > Bizarno
1096 ogledov

Da se je lahko udeležil olimpijskih iger, si je dal amputirati ta del telesa

Matthew Dawson instagram
Nekaterim šport pomeni vse.

Igralec avstralske moške hokejske reprezentance Matthew Dawson ni niti trznil, ko so mu amputirali zgornji del prstanca, da bi lahko nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Še več - to je bila njegova zavestna odločitev!

Ravno 14 dni pred začetkom olimpijskih iger si je zlomil prstanec desne roke, kar bi lahko postavilo pod vprašaj njegovo udeležbo na tem pomembnem športnem dogodku. Vedel je, da če bo nosil mavec, se bodo njegove sanje razblinile.

Dawson je povedal, da je bila odločitev skrbno premišljena. “S plastičnim kirurgom sem se premišljeno odločil ne le zaradi priložnosti, da igram v Parizu, ampak tudi za življenje potem. Zato sem dal odstraniti vrh prsta," je dejal za 7NEWS. “Nisem imel veliko časa za odločitev. Poklical sem svojo ženo, ki mi je svetovala, naj se ne odločim nepremišljeno. A imel sem vse informacije, ki sem jih potreboval, da sem se odločil. Upam, da se bom hitro vrnil v formo,” je dodal.

Trener ekipe Kookaburras Colin Batch je pohvalil Dawsonovo odločitev in jo označil kot neverjeten primer predanosti. "Dawson se zdaj vrača na treninge. Zagotovo je visoko postavil letvico za vsakogar, ki si bo v prihodnosti zlomil prst, a vsa čast Mattu, tako se je odločil in je očitno resnično predan igranju v Parizu," je dejal Batch.

"Obstaja veliko drugih težav in ljudem se v življenju dogajajo še hujše stvari od izgube prsta," je opozoril hokejski igralec. To pa hkrati ni prvič, da se je spopadel s hudo poškodbo. Pred šestimi leti je skoraj izgubil oko, potem ko ga je udarila hokejska palica.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice