Magazin > Film & Glasba & TV
1872 ogledov

V Sloveniji največje zvezde Popovih serij

pop tv POP TV
Na Krafft prihajajo zvezde turških serij.

Četrti kranjski igralski filmski festival Krafft, ki poteka ta teden, bodo v četrtek, 20. junija, obiskali uveljavljeni turški igralci, ki jih slovensko občinstvo pozna tudi iz priljubljenih serij. 

V Kranj prihaja Onur Özaydin, ki igra Osmana v seriji Po poti resnice, ki se predvaja na POP TV. Serija se dotika resničnih dogodkov v Turčiji, zlasti primerov nasilja nad ženskami, in je po besedah distributerja ena najbolj prodajanih turških dram na svetu in tudi ena najbolj priljubljenih turških vsebin med slovenskimi gledalci.

V Kranj prihajata tudi igralki serije Zapeljivec Şerif Sezer, ki igra Hattuç in Sezin Bozaci, ki je odigrala vlogo Esme. Serija, ki jo predvaja na Planet TV, spremlja zgodbo o lahkomiselnem Feritu, ki svoji ugledni družini povzroča sive lase, zato se odločijo, da ga morajo oženiti in spraviti v red.

Med gosti bosta tudi letošnji selektor Taner Rumeli in član žirije Sercan Gidişoğlu, igralec in generalni sekretar Sindikata turških igralcev. 

Krafft | Avtor: Krafft Krafft

Programska direktorica Kraffta Maja Sever je turške igralke in igralce povabila z razlogom: "Turčija je postala tretja največja svetovna izvoznica igranih serij, takoj za ZDA in Veliko Britanijo. S serijami so turški igralci doživeli izjemen preboj, hkrati pa so soočeni tudi z izzivi igranja v večmilijonskih produkcijah, ki jih spremlja cel svet. Prav zato smo jih povabili v Kranj, kjer bodo delili svoje izkušnje."

Turški film bo v četrtek, 20. junija, tudi osrednja tema spremljevalnega programa. Premierno si boste lahko ogledali film Mala pianistka (Murat Saraçoglu, 2009), ki si ga je izbrala Şerif Sezer, ena od najpomembnejših sodobnih turških igralk. Projekciji sledi pogovor Od telenovele do zlate palme, kjer se bodo lahko ljubitelji turških serij in filmov tudi srečali z vsemi igralci. V večernih urah bo predvajan še film Suhe trave, ki je bil nagrajen tudi na canskem festivalu.

Krafft | Avtor: Krafft Krafft

Poleg tega bodo turški gostje sodelovali tudi na dveh razpravah Umetnost je delo, ki sta v osrčju strokovnega programa, svoje znanje in izkušnje iz dela z velikim trgom pa bodo s slovenskimi igralskimi kolegi delili ves petek.

Vstopnice za posamezne filme znašajo 5 evrov. Vstop na pogovor Od telenovele do zlate palme in srečanje z igralci je prost. Vstopnice so na voljo na krafft.si.

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 07:40 19.junij 2024.

    Vsa beda 24 kur!!!

Sorodne novice