Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

25-letnik med letoma 2007 in 2009 kradel kot sraka

kraja avtomobil iStock isotck
Ljubljanski policisti so v torek pridržali 25-letnika, osumljenega storitve dveh oboroženih ropov in več vlomov v poslovne prostore. Iskali so ga že dalj časa. Policisti še vedno zbirajo obvestila, saj sumijo, da je 25-letnik izvršil še več kaznivih dejanj velikih tatvin predvsem v letih 2008 in 2009.

Petindvajsetletnik, brez znanega prebivališča v Sloveniji, je junija 2008 izvedel oborožen rop v enem izmed poslovnih prostorov na ulici Na jami v Ljubljani, kjer je ukradel okoli 200 evrov gotovine.

Sredi Ljubljane ukradli za 400 tisoč evrov predmetov

Poleg tega je bil 25-letnik tudi eden izmed petih storilcev oboroženega ropa januarja 2009 na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer so s sostorilci oropali poslovni prostor in iz njega odnesli različne ure, nakit, očala, mobilne telefone in denar v skupni vrednosti okoli 400 tisoč evrov. Ostali sostorilci so bili za navedeno kaznivo dejanje na sodišču že obsojeni.

Med preiskavo so policisti Policijske uprave Ljubljana ugotovili tudi, da je 25-letnik v najmanj šestih primerih od junija do septembra 2007 na območju Kranja in Medvod vlomil v različne poslovne objekte, od koder je odtujil večje število mobilnih telefonov, fotoaparatov, cigaret, hlač, objektivov in denarja. Lastnike je z vlomi skupno oškodoval za okoli 48 tisoč evrov.

Omenjeni ropar je decembra 2006 vlomil tudi v stanovanjsko hišo na Dobrovi in iz nje odnesel dva računalnika in dve denarnici. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 2700 evrov. Februarja leta 2004 je tudi poskušal vlomiti v osebni avtomobil v Tivoliju v Ljubljani.

Petindvajsetletnika so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.