Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Bezjak odslej v priporu

Lokal Roxly v Ljubljani Žurnal24 main
Gašper Bezjak, ki je osumljen, da je pred lokalom Roxly z udarcem v glavo smrtno ranil odvetnika Vladimirja Višnerja, bo odslej na sojenje čakal v priporu.

Preiskovalni sodnik je namreč za 34-letnega Ljubljančana naknadno odredil pripor, čeprav so na prvem zaslišanju Bezjaka izpustili na prostost. Bezjakov odvetnik Gorazd Fišer je po poročanju Dnevnika v torek povedal, da se je na odločitev preiskovalnega sodnika že pritožil. Pojasnil je še, da je Višner po ugotovitvah sodne obdukcije umrl zaradi epiduralnega hematoma, to je možganske krvavitve, usoden pa naj bi bil padec vznak.

Kot je znano, je Bezjak Višnerja pred lokalom Roxly z enim udarcem v glavo podrl na tla. Bezjaku, ki se je po neuradnih podatkih zaradi svoje vročekrvnosti in vihtenja pesti v preteklosti že srečal s policisti, naj bi usodne noči kri zavrela zaradi domnevnega neprimernega Višnerjevega vedenja v lokalu, v katerem naj bi takrat pijačo streglo tudi Bezjakovo dekle, poroča omenjeni časnik Dnevnik.

Kakšna je bila Bezjakova vloga v lokalu ter ali je morda šlo za kršitev zakona o zasebnem varovanju ali zakona o javnih zbiranjih, pa še vedno ugotavlja inšpektorat za notranje zadeve, ki ima zaradi veliko nasprotujočih si informacij precej dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.