Slovenija > Črna kronika
179 ogledov

Mladoletnik kradel na postajališču, v Audiju nepripasana otroka

avtocestno postajališče Zaloke Facebook Avtocestno postajališče Zaloke.
Novomeški policisti so imeli veliko dela zaradi tatov.

Nekaj po polnoči so bili na PU Novo mesto obveščeni o dveh drznih tatvinah iz prodajaln na avtocestnih postajališčih Zaloke in Starine. Na Zalokah sta dva storilca odtujila večjo količino prehrambenih artiklov, na Starinah pa tobačne izdelke in energijske napitke in pobegnila z osebnim avtomobilom znamke Audi. 

O tatvinah in opisu storilcev so bili policisti nemudoma obveščeni in so pričeli z intenzivnimi aktivnostmi za izsleditev tatov. Enega izmed storilcev so na počivališču prijeli policisti PPP Novo mesto. Ugotovili so, da gre za mladoletnika iz Ponikev. O njegovem ravnanju so obvestili center za socialno delo in starše, ki so ga po zaključenem postopku prevzeli.

Nekaj po 1. uri pa so brežiški policisti v Novi vasi pri Mokricah uspeli izslediti in ustaviti Audi, ki ga je vozila 23-letna sostorilka iz Kerinovega Grma, eden izmed potnikov pa je bil mladoletnik prav tako iz Ponikev. 

Med postopkom so še ugotovili, da je 23-letnica vozila neregistriran avtomobil, dva otroka v vozilu pa nista bila zavarovana z ustreznim zadrževalnim sistemom. 23-letnici so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog. 

Ukradene predmete so zasegli, o ravnanju mladoletnika obvestili starše, ki so ga prevzeli in pristojni center za socialno delo. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper predrzne tatove bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice