Slovenija
3 ogledov

Drzen napad na Facebook

Mark Zuckerberg verjetno pred leti ni vedel, da bo njegov izum sprožil številna Žurnal24 main
Hekerji so v četrtek sprožili napad na Facebook in njegovih 200 milijonov uporabnikov. Pri tem jim je na priljubljenem socialnem spletišču uspelo ukrasti veliko gesel.

Predstavniki Facebooka so pojasnili, da so nepridipravi izvedli tako imenovani phishing attack, pri katerem so vdrli v račune uporabnikov in v njihovem imenu poslali elektronska sporočila njihovim prijateljem. V elektronskih sporočilih je bil poziv, naj kliknejo na priloženo povezavo, ki jih je popeljala na posebno spletno stran, ki je imela videz Facebooka. Žrtve je lažna spletna stran pozvala, naj se znova prijavijo v Facebook, pri tem pa so žrtve dejansko hekerjem oddale svoja gesla.

Pri Facebooku so že ukrepali in blokirali vse kontaminirane uporabniške račune. Po mnenju portala so hekerji nameravali ukradena gesla izkoristiti za pošiljanje e-slame uporabnikom. 

Facebook ob tem dogodku, že drugem v zadnjih dveh tednih, uporabnike poziva, naj bodo pazljivi in gesla ter druge podatke z računa skrbno skrivajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.