Slovenija
9946 ogledov

Huda nesreča pri Trebnjem: 50 metrov sta se prevračala, končalo se je tako ...

prometna nesreča avtomobil Profimedia
V četrtek zvečer se je na cesti Trebnje-Mirna izven naselja Dol zgodila prometna nesreča.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je 21-letni opiti voznik v ostrem ovinku izgubil oblast nad vozilom, ki je po približno petdesetih metrih prevračanja obstalo na kolesih. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik in sopotnik.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 21-letni voznik med vožnjo iz ravnine v ostri levi ovinek izgubil oblast nad vozilom, zaneslo ga je na travnik, nato pa je trčil v nasip. Avto je obstal na kolesih po približno petdesetih metrih prevračanja. Voznik in njegov 19-letni sopotnik sta se lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu še strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila.

Zaradi suma, da je prometni nesreči botroval tudi alkohol in vožnja z neprilagojeno hitrostjo, bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar je zagrožena je denarna kazen ali kazen zapora do treh let, so sporočili s policije.

 

* Fotografija je simbolična.

Komentarjev 5
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 15:18 30.avgust 2024.

    Nekateri res ne bi smeli uživati alkohola, preden sedejo za volan.

  • mph2 13:49 30.avgust 2024.

    Dobro, da niso umorili koga. S takimi ja, brez milosti na celi črti. Ah, ja, sem že pozabil, da smo v Sloveniji, kjer imamo zakone pisane po meri barab, kretenov, kriminalcev.

  • Naklonsky 13:32 30.avgust 2024.

    Takšna vožnja pa ne bo ravno brezplačna… regresni zahtevek zdravstvene zavarovalnice za poškodbe, plačilo materialne avtomobilske škode, pa še kazen! Bravo, kar naj uživa!