Slovenija
5 ogledov

Podobnik z izpiljeno pogodbo na čelo Hita

Hitova uprava je novogoriškemu Sidsu očitala nepripravljenost na pogajanja. V si Žurnal24 main
Nov predsednik uprave Hita je postal Drago Podobnik. Po dveh mesecih tako slovenski igralniški velikan končno dobiva vrhovno vodstvo.

Nadzorniki so Podobnika imenovali na današnji seji. Pogodbo, ki jo je danes uskladil z nadzornim svetom, bo podpisal v četrtek, njegov petletni mandat pa bo začel teči s 1. avgustom. Podobnik imen preostalih članov uprave ni želel izdati, napovedal pa je resno oceno stanja in nato ukrepe za sanacijo družbe, med katerimi na zadnje mesto postavlja odpuščanje zaposlenih. "Verjamem v ljudi, ki so v tem podjetju," je zatrdil.

Tako kot dosedanje vodstvo Hita tudi Podobnik pričakuje spremembe igralniške zakonodaje, ne le zaradi novogoriške družbe, ampak zaradi celotnega slovenskega igralništva.

Nadzorni svet je sicer Podobnika izbral že maja, a takrat uradno imena niso sporočili javnosti, čeprav je bilo neuradno njegovo ime znano. Ves ta čas je Podobnik z nadzorniki usklajeval podrobnosti pogodbe. "Usklajevali smo predvsem, kaj po mandatu, in razmerja pri konkurenčni klavzuli. Pogodba je usklajena tako, da sta zadovoljni obe strani. O podrobnostih danes ne bi govoril," je povedal vodja nadzornega sveta Hita Andrej Miška.

Majska seja je povzročila nove pretrese v družbi, saj je takrat odstopil prvi mož nadzornikovMarko Jaklič, potem ko Podobnik kljub Jakličevim željam ni bil imenovan soglasno. V ožjem izboru je bilo takrat pet kandidatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.