Slovenija
18 ogledov

Starši iščejo drugo šolo

razno 14.02.12. ucitelj, sola, ucenci, ucilnica, foto: shutterstock Žurnal24 main
Starši dečka iz Bosne so se odločili, da dečka prešolajo, ravnatelj OŠ Deskle pa meni, da je njihova šola varna.

"O tem, da bi starši sprejeli odločitev, da otroka prešolajo, na šoli ne vemo ničesar. Deček je odsoten, mama je prinesla opravičilo za nazaj in napovedala, da ga v šolo zaradi zdravstvenih razlogov ne bo tudi v prihodnje," je povedal ravnatelj OŠ Deskle Vojko Simčič. Dodaja, da sam prešolanja staršem ni predlagal in da iščejo druge rešitve.

Kot poročajo Primorske novice, se je družina, ki se je preselila iz Bosne, zaradi medvrstniškega nasilja na OŠ Deskle odločila, da otroka, ki obiskuje peti razred,  prešola.

Ravnatelj: "Mama je bila le dodatna pomoč"

Kot je decembra povedal ravnatelj šole, je pripravljenost, da dečka sprejmejo, izrazila ravnateljica OŠ Kanal. 

Simčič je sicer prepričan, da je v šoli za priseljenega dečka varno, "kot je bilo varno tudi prej. Mami nismo dovolili, da bi bila v šoli, ker sami varnosti nismo mogli zagotoviti pač pa sem jo sprejel kot dodatno pomoč," pravi ravnatelj. Na vprašanje, zakaj je bil otrok kljub temu žrtev nasilja pa pravi "gre za zadevo, ki smo jo razčistili in o kateri bomo odgovarjali tistim, ki jim moramo odgovarjati."

Kot je znano, so imeli starši in  predstavniki šole skupaj s policijo pred novim letom izredni sestanek zaradi nasilja nad dečkom iz Bosne. Kot je znano, so bili nekateri sošolci iz petega razreda do dečka verbalno nasilni vse od prihoda v šolo, konec novembra pa je nasilje postalo tudi fizično. Starši nasilnih otrok so se zavezali, da bodo skušali razmere v razredu umiriti. Takim zagotovilom pa kot kaže, starši dečka, ne verjamejo.

Na OŠ Deskle predstavniki ministrstva pristojnega za šolstvo te dni izvajajo inšpekcijski nadzor, pretep na šoli pa, po tem, ko je poškodbo prijavil pediater, preiskuje tudi policija.

Komentarjev 5
  • 4krogci 21:22 07.januar 2015.

    če bi poznal pretepačevega fotra bi vidu da se tko nebi dalo nic resit. Fotr se je spravu tudi na policijo pa na marsikoga drugega tudi ze! No ta zrtev in njegovi starsi se pa selijo iz deskl, saj nimajo miru niti doma!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:33 07.januar 2015.

    delate veliko napako. soočt bi mogl starša obeh otrok skupaj z obema otrokoma. da se pomenjo pa da se nauči pretepača da se tko ne dela. Da mu starša rečeta da se opravič in da tko ni prov. <br ...prikaži več />Kaj bo pa zdj? vse bo potihnl ta pretepač bo pa še vedno na ravni agresivneža takoj k bo vse skp mal potihnl. To ni prava vzgoja. Izogibanje ni prava vzgoja.

  • mph 12:15 07.januar 2015.

    Jaz pa ne morem verjet, da je ta ravnatelj še vedno na prostosti in ne vsaj v preiskovalnem zaporu!!! Tja pa spada že zaradi možnosti vplivanja na priče. Me ne bi čudilo, če nosi rumeno kravato. Bednik od človeškega izmečka, ...prikaži več še naprej si nesramno dovoli relativizirat. Ja, ja, ... saj vem kako je z novinarji, 2 novinarja, 3 različni članki, nekaj takega kot velja za pravnike, .... ampak zdaj je že mesec mimo, vsi so imeli nekaj za povedat, ... čisto jasno je pri tej zgodbi, da je otrok bi ŽRTEV sistematičnega maltretiranja in da se najbolj odgovorni na šoli še naprej spreneveda in sporoča očitno temu otroku, da naj "še malo potrpi". Verjeto do takrat, dokler ga ne bo porinil po stopnicah na glavo. Kakšna bedna država.