Slovenija
2077 ogledov

Vreme: Na vidiku nov vročinski val, kdaj se bo začelo?

Vročina, kopalke, plaža Profimedia
Vreme bo proti koncu tedna nestanovitno, nato pa spet prihaja obdobje vročine.

Ponoči bo pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutro bo precej hladno: najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19 °C, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso
Jasno bo, čez dan se bo ogrelo od 27 do 30, na Primorskem do 32 °C. Za Primorsko je še vedno v veljavi oranžno opozorilo zaradi velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

Kaj sledi? 

V sredo bo pretežno jasno. Jutro bo sveže, čez dan pa bo spet bolj vroče. "Popoldne ali zvečer na severu ni izključena kakšna ploha ali nevihta," napovedujejo meteorologi.

Tudi v četrtek in petek bo podobno: delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo, možne bodo krajevne plohe in nevihte.

"V petek ter sprva še v soboto bo na vreme pri nas vplivala vremenska fronta, nato se bo nad Alpe in srednjo Evropo od zahoda spet razširilo območje visokega zračnega tlaka," pišejo na spletni strani.

Vreme bo nestanovitno in bo prineslo manjšo osvežitev, od nedelje pa bo prevladovalo sončno in suho vreme, vročina pa se bo postopno spet stopnjevala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice