Slovenija
5092 ogledov

Veter načel kulten objekt, deli strehe leteli povsod

stadion rudar Trbovlje neurje
1/8
Bralka Odpadli deli strehe na stadionu Rudar v Trbovljah.
Močno neurje je zajelo osrednje dele Slovenije in načelo infrastrukturo.

Popoldne so Slovenijo od severozahoda in severa zajele intenzivne nevihte z nalivi, točo, udarci strel in močnim vetrom. Sprva so bili najbolj na udaru deli Koroške in Podravja, nato se je fronta začela pomikati proti jugu.

Potem, ko sta se Zgornja Savinjska dolina in Spodnja Savinjska dolina že dobro namočili, so oblaki pridrveli v Zasavje. V Trbovljah je pred obilnim deževjem zapihal močan severni veter, ki je najprej deformiral obliko obcestnega reklamnega panoja.

reklamni pano Trbovlje neurje | Avtor: Bralka Bralka

Pod povsem sivim nebom so sunki vetra tarčo našli na glavni tribuni Stadiona Rudar v centru mesta. Gre za tribuno, zgrajeno v obdobju 1959-61 in velja za najstarejšo še stoječo pokrito tribuno v Slovenijo in eno najstarejših v nekdanji Jugoslaviji.

S strehe bližnjega kegljišča so prek strehe glavne tribune, pod katero lahko sedi 1000 ljubiteljev nogometa, na umetno zelenico padli kosi gradbenega materiala.

streha stadion Rudar veter | Avtor: Bralka Bralka

stadion rudar Trbovlje neurje | Avtor: Bralka Bralka

S Športnim parkom Rudar, v katerem se nahaja stadion, upravlja Zavod za mladino in šport Trbovlje, lastnica je Občina Trbovlje.

Ob 18. uri je bila na objektu (spodaj v sončnem vremenu) načrtovana pripravljalna tekma med domačim Rudarjem in ekipo Brinje Grosuplje.

Stadion Rudar Trbovlje | Avtor: ZMŠT ZMŠT

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice